Mehmet Ayvalıtaş davasında “olay yerinde keşif” kararı verildi

mehmet
Mayıs Haziran Büyük Halk Direnişi sürecindeki eylemlere katılan ve hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili 8. dava bugün (24.06.2015) Kartal Adliyesi’nde görüldü.

Davayı izlemek ve destek olmak için Halkevleri, Kaldıraç, SODAP ve TÜM-İGD adliye önündeydi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş ilk kez katıldı. Ayrıca Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş ve olayda yaralanan Seyit Kartal’ın babası Mustafa Kartal’ın da katıldığı mahkemeye izleyici alınmadı.

Tutuklu yargılama yok!
Mahkeme sanıkların tutuklu yargılanma talebini bir kez daha reddetti. Ancak 14 Ekim 2015 saat 13.30’da olay yerinde keşif yapılmasına karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 11 Kasım 2015 günü saat 09.30’a erteledi.

Baba Ayvalıtaş: Umutluyuz!
Mahkeme görülürken Ayvalıtaş’ın yoldaşları ve dostları mahkeme önünde sloganlarla bekleyişini sürdürdü. Sık sık “Gezi şehitleri ölümsüzdür” sloganı atan kitle mahkeme çıkışında Ayvalıtaş’ın babasını ve avukatlarını karşıladı. Mahkeme sonrası açıklama yapan Ali Ayvalıtaş “İnanın 2 senedir ilk kez bugün yüzüm güldü. Yani adalet inşallah gelir umudu doğdu.” dedi.