Yenisanat Kültür Merkezi’nde dün (06.01.2018) saat 15.00’da “İGD’nin 42. yıldönümü” etkinliğimizi gerçekleştirdik.
İzleyicilerin yerini almasıyla birlikte İGD’nin 42. yılını selamlama ve tüm devrim şehitleri adına gerçekleşen saygı duruşu ile etkinliğe başladık. İGD’nin kurulduğu günden bugünlere kadar yürüttüğü mücadeleyi konu alan kısa film gösterimi ile etkinliğe devam ettik.
Hemen ardından genç işçiler adına söz alan arkadaşımız sınıf mücadelesinden bahsetti. Fabrikadaki işçilerle nasıl bir iletişim kurulması gerektiğinden, sınıf bilincinin nasıl kazandırılacağına değin bir çok konu hakkında görüşlerini bildirdi. 42 yıldır alanlarda olan İGD’nin “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” şiarıyla mücadeleye devam edeceğini belirtti.
Sonrasında üniversiteli gençler adına sözü üniversiteli kadın yoldaşımız aldı. Ne zaman değişeceği belli olmayan sınav sistemlerini takip etmenin bile güç olduğunu söyledi. İlerici akademisyenlerin haksız yere işten atılmasına karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Bunların yanı sıra ülkemizde ve dünyada kadınların yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları da konuşmasına dahil etti. Bu sorunların çözüm yolunun örgütlenmekten geçtiğini ekledi.
Daha sonra işsiz gençler adına sözü alan arkadaşımız bu problemin nasıl doğdunu, nerelere kadar uzandığını anlatarak konuşmasına başladı. Üniversite mezunlarının bile iş bulmakta zorluk çektiğinden ve bu konudaki tecrübelerinden bahsetti. Kapitalist sistemde işçilere yalnızca öbür gün işe gelmesine yetecek kadar ücret ödendiğini söyledi. Vatan, cumhuriyet ve emek mücadelesini yükseltmek gerektiğini ekledi. Bu mücadelede birleşerek kazanacaklarını belirterek sözlerini bitirdi.
Son olarak liselilerin taleplerini ve sorunlarını dile getirmek adına sözü alan arkadaşımız sınav sistemi ile konuşmasına başladı. Ülkemizde büyük bir sorun haline gelen imam hatipleşme ile gerici ve dindar bir nesil yaratmak istendiğine değindi. Cemaat yurtlarında artan taciz ve tecavüz vakalarına karşı mücadele yürütmek gerektiğini söyledi. İGD’nin liseli kolu olan İlerici Liseliler Derneği’nin eskilerden beri dile getirdiği “özel okullar kapatılsın” talebini hatırlattı. Liselilerin daha örgütlü olması gerektiğini söyledi.
Her alandan gençlerin konuşmalarının ardından keyifli bir müzik dinletisi ile etkinliğimizi sonlandırdık.
Alanlarda, fabrikalarda, üniversitelerde, mahallelerde mücadelemizi sürdüreceğiz. Yolumuz işçi sınıfının yoludur!