Yılın Avustralyalısı: Eggboy

EggBoy UC

Avustralyalı ırkçı senatör Fraser Anning’i basına açıklama yaptığı sırada kafasında yumurta patlatarak protesto eden 17 yaşındaki William Connolly Avustralya basını tarafından “Yılın Avustralyalısı” ilan edildi.

Yeni Zelanda’da Christchurch’teki cami katliamından bir kaç saat sonra
“Bugün Yeni Zelanda sokaklarındaki katliamın gerçek nedeni, Müslüman fanatiklerin ülkeye alınmasına izin veren göç programıdır. Hem Avustralya’da hem Yeni Zelanda’da, giderek artan Müslüman varlığına dair toplumda büyüyen bir korku var” şeklinde açıklama yapan ırkçı senatör Fraser Anning, 17 yaşındaki William Connolly’nin yumurtalı protestosu ile karşılaştı. Protestosunun ardından Connolly ırkçı senatör tarafından darp edilmiş ve güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Dünya çapında ses getiren bu eylemin ardından kamuoyunda Eggboy olarak anılan Connolly, serbest bırakıldı fakat hakkında senatöre saldırmak suçundan soruşturma başlatıldı. Eggboy’un destekçileri ise “alacağı cezalar, hukuki masrafların karşılanması ve daha fazla yumurta alabilmesi” için GoFoundMe sitesi üzerinden bir destek kampanyası başlattı. Şu ana kadar 78.000 $’ın toplandığı kampanya için teşekkür eden Eggboy toplanan parayı katliamda yakınlarını kaybedenlere bağışlayacağını açıkladı.

Kazanan Eggboy, kaybeden senatör
‘Egg Boy’ (Yumurta Çocuk) Will Connolly yumurtalı protestosu sonucunda ‘kahraman’ muamelesi görmeye başladı. Connolly’nin para cezasını ödemek için oluşturulan fonun yanı sıra fotoğrafları da tişörtlere basıldı. Ülkedeki müzik grupları de gence hayat boyu bedava bilet sözü verdi. ‘Yılın Avustralyalısı’ unvanı verilen Connolly için “Hak ettiğimiz kahraman” yorumları yapılıyor.

Eggboy’a destek sürerken ırkçı senatör Fraser Anning’in senatörlükten alınması için başlatılan imza kampanyasına ise 1 milyonu aşkın kişi imza attı.

Updated: 9 Ağustos 2019 — 5:03 am