Taksim’de Filistin halkına destek eylemi

taksim filistin eylem

filistin eylem destek

ABD Büyükelçiliğinin geçtiğimiz gün Tel Aviv’den Kudüs’e taşınması sonrası onlarca Filistinli, İsrail askerleri tarafından öldürüldü. Hem yapılan bu katliamı protesto etmek için hem de Filistin işgalinin 70. Yıldönümü nedeniyle Filistin halkına destek için eylem gerçekleştirildi.

Dün (15.05.2018) saat 19.00’da Taksim Tünel Meydanı’nda başlayan protesto eylemine İlerici Gençler olarak biz de İsrail’in işgaline, Amerikan emperyalizmine karşı Filistin halkın direnişine destek için katıldık.

BDS’nin (Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi) çağrısıyla yapılan eylem, Taksim Tünel Meydanı’ndan başlayarak Galatasaray Lisesi meydanına yüründükten sonra basın açıklamasının Türkçe ve Arapça okunmasıyla sona erdi.

Yürüyüş boyunca “Filistine Özgürlük İsrail’e boykot”, ”Kudüs Filistin halkınındır, “ “Kahrolsun Amerikan emperyalizm”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Siyonizm yenilecek direnen Filistin kazanacak” sloganları ve Arapça sloganlar atıldı.

Basın bildirisinde ise 1948 başlayan işgalin 70. Yılına gelindiğini ve bu topraksızlaştırma girişimlerinin son halkasının ise Kudüs’ü alma olduğu söylendi. Türkiye hükümetine de iki yıl önce İsrail ile varılan normalleşme anlaşmasını iptal etme ve başta doğalgaz işbirliği olmak üzere İsrail’le her türlü işbirliğinden vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.

Updated: 6 Ekim 2019 — 1:08 pm