İGD’den “Rant, talan, yağma iktidarını yıkacağız!” etkinliği

yangin etkinlik kadikoy manset
İlerici Gençler haftalardır yaşanan yangın afetlerinin iktidar tarafından yönetilememesi ve hem doğanın hem bölgedeki yurttaşların ve canlıların durumuna dikkat çekmek amacıyla dün (08.08.2021) bir söyleşi ve afiş etkinliği düzenledi.

18.00’de İGD bürosunda bir araya gelen gençler; yaptıkları söyleşide haftalardır ülkemizin cayır cayır yandığını, AKP iktidarının süreci yönetemediğini ve Türk Hava Kurumu’nu ideolojik gerekçelerle işlevsiz hale getirdiğinden bahsettiler. Yapılan konuşmalarda iktidarın yangınları durdurmaya dönük yetersiz kalması, büyük bir aymazlıkla afet bölgesindeki halka çay dağıtması ve çıkardığı yasalarla orman bölgelerinden rant elde etmek istemesi eleştirildi. Ayrıca Halk Tv’yi basanların serbest bırakılırken “HelpTurkey” diye tweet atanlara soruşturma açılmasının iktidarın ne kadar yanlı olduğunu gösterdiği vurgulandı. Her şeyini kaybeden yurttaşlara iktidarın “Keşke benim de evim yansaydı diyecekler.”, “500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz.” gibi söylemlerinin ne tür bir çürümüşlük içinde olduklarının yansıması olduğu söylendi. Çözümün ise hep birlikte mücadele etmekten geçtiği ve bu iktidara mahkûm olmadığımız belirtildi.

Söyleşinin ardından gençler “Rant, talan, yağma iktidarını yıkacağız! Ateş düşen her yerde hayat küllerinden doğacak!” yazılı afişleriyle Kadıköy sokaklarını donattı.

yangin etkinlik kadikoy afis

yangin etkinlik kadikoy afis 2