İGD 48. Yaşında

1

İlerici Gençler Derneği’nin 48. kuruluş dönümünü kutlamak amacıyla eskimeyen ve yeni İGD üyeleri ile İGD dostları, hep birlikte düzenlediğimiz dayanışma yemeğinde buluştuk.

“Ne geçmiş tükenir ne yarınlar” başlığıyla 5 Ocak 2024 saat 19.00’da buluştuğumuz yemekte açılış konuşmasını Sude Alagöz arkadaşımız yaptı.

Sude arkadaşımız “Sevgili eskimeyen İGD’liler ve yeni İGD’liler; sevgili İGD dostları; dayanışma yemeğimize hoşgeldiniz!

“Biz İGD’li gençler olarak bu 5 Ocak’ta, derneğimizin; yuvamızın 48. yılında sizlerle yan yana olduğumuz için büyük bir mutluluk ve heyecan içindeyiz.

“Bugün burada 1970’li yıllardan beri İGD üyesi olanlar var. Bugün burada 12 Eylül faşizminin karanlığına direnen, o koşullarda İlerici Gençlik Hareketine katılanlar var. Bugün burada 1990’lı yıllarda ısrarlı adımlarıyla bayrağımızı taşıyan devrimci sosyalist gençler var. Bugün burada 2002 yılında TÜM İGD adıyla derneğimizi tekrar ayağa kaldırma iradesi gösteren İlerici Gençler var. Ve nihayet bugün burada fikirsel ve manevi kökleriyle buluşmuş, böyle şanlı bir tarihin parçası olmaktan gurur duyan genç İGD’liler var.

“Biz İlerici Gençler, emperyalizme karşı bağımsız bütün vatan; gericiliğe karşı cumhuriyet; sömürüye karşı emek mücadelesinde birer sıra neferleri olarak, büyük bir kitle örgütünün tarihi birikimiyle mücadeleye sarılan gençleriz. Çünkü biliyoruz ki, biricik ülkemizin kurtuluşu kolay bir vazife değil, biz bu vazifenin zorluğunu biliyor ve tıpkı sizler gibi bu mücadeleye atılmaktan gurur duyuyoruz. Biz İGD’liler, en karmaşık günlerde bize yolumuzu gösteren kutup yıldızının ışığını, işçi sınıfının yolunu tüm halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz.

“Söylediğim gibi, işimiz kolay olmasa da biz, birlikte mücadele edip İGD bayrağını yükseltmeye, bu denli büyük bir gençlik örgütünün adını, günümüzde yaşadığımız onca zorluğa rağmen yaymaya, İGD’yi yeniden ülke çapında büyük bir gençlik örgütü yapmaya, siz yoldaşlarımız ve dostlarımızın önünde ant içiyoruz.

“Yolumuz işçi sınıfının yoludur!” dedi.

Sude arkadaşımızın konuşmasının ardından eskimeyen İGD üyelerimizden Rıza Özbalçık Nazım’dan “Fevkalade Memnunum Dünyaya Geldiğime” şiirini seslendirirken Aygen Öztürk ise İGD saflarında şehit düşenlerleri anan bir konuşma yaparak herkesi saygı duruşuna davet etti.

2

Saygı duruşunun ardından dayanışma
yemeğimiz marşlar, türküler, şiirlerle; dünü, bugünü, yarını konuştuğumuz sohbetlerle devam etti. Etkinliğimizin sonlarına doğru toplu fotoğraf çekimleri le gecemizde geleceğe ilk köprüleri attık.

Bizler, İlerici Gençler olarak, miras aldığımız bu şanlı mücadeleyi devam ettirecek ve hayalini
kurduğumuz yarınlar için emin adımlarla Vatan Cumhuriyet Emek bayrağını taşıyacağız.