İGD 44 yaşında!

igd 44 2

1976 yılında işçi, köylü ve öğrenci gençliğin yığın örgütü olarak kurulan İlerici Gençler Derneği’nin bugün 44. yılı. Dün (04.01.2020), derneğimizin kuruluşunun 44. yıldönümü sebebiyle Taksim’de bulunan Yenisanat’ta bir etkinlik düzenledik.

Bursa ve İzmir’den de yoldaşlarımızın temsilen katıldığı etkinlik, bütün devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra, kurulduğu günden bugüne İGD’nin tarihinde yaşanan olayları anlatan bir kısa film gösterildi. Nazım Usta’mızdan ve diğer devrimci sanatçılardan da şiirlerin okunduğu etkinliğimizde söz alan arkadaşımız, Bursa’da düzenlenen etkinliklerden bahsetti ve İGD’nin 44. yılını selamladı.

Etkinlikte ayrıca iki arkadaşımız, 2019’dan 2020’ye kadar dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen önemli siyasi ve toplumsal olayları anlattılar, dinleyicilerle birlikte bu olayları değerlendirdiler. İlerici Gençlik mücadelesinin gençlik alanında yaptığı çalışmalardan bahseden arkadaşlarımız hem fabrikalarda hem de üniversitelerde gençliğin örgütlü mücadelesinin önemini vurguladılar. Devrimci marşları ve türküleri de seslendirdiğimiz etkinliğimiz İGD mücadelesi büyütme sözüyle bitirildi.

Bu ülkenin aydınlık yüzleri, ilerici gençleri, yani bizler, biliyoruz ki geleceğimiz ellerimizde ve yine biliyoruz ki işçi sınıfının açtığı yolda sınıfsız, sömürüsüz bir geleceğe doğru her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Gençliğin; umutsuzluğa, işsizliğe ve mutsuzluğa mahkûm edilmesine karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Emperyalizme ve kapitalizme karşı 44 yıldır, “Yolumuz işçi sınıfının yoludur!” şiarını dilinden düşürmeden yürüyen İGD yaşıyor, savaşıyor!

igd 44 3
igd 44 1