Gençlik 9. İlerici Gençlik Yaz Kampı’nda buluştu! (Güncellendi!)

ilerici_genclik_yaz_kampi_2

İlerici Gençler’in geleneksel olarak düzenlediği 9. İlerici Gençlik Yaz Kampı 11-14 Ağustos tarihleri arasından Balıkesir – Gönen’de bulunan Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’nde gerçekleştirildi.

Birçok ilden gencin katılımıyla ve “Emperyalizmin karanlığını dağıtmaya, yarınımızı bugünden kurmaya” şiarıyla gerçekleştirilen kampta gençler dört gün boyunca hep beraber tartıştılar, çözüm yolları ürettiler ve eğlendiler.

Antiemperyalizm ve yurtseverlikten Nazım Hikmet’in söylem analizine, iletişim ve örgütlenmeden Türkiye’de ve dünyadaki güncel değişmelere değin birçok konuda tartışma yürüten gençler, felaketten kurtuluş için gençliğin üzerine düşen görevleri de ortaya koydular.

Münazaradan pankart boyamaya, hep beraber söylenen türkülerden omuz omuza durulan halaylara, kampın en yeteneklilerinin yarıştırıldığı yarışmalardan turnuvalara, 4 günlük kamp boyunca gençler kolektif bir şekilde üretip, kolektif bir şekilde eğlendiler.

İlerici Gençler yeni dönemde çalışmalarını yükseltecekler.

Gün gün 9. İlerici Gençlik Yaz Kampı

1. Gün
Dört bir yandan İlerici Gençler’in Balıkesir Gönen’de bulunan Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’nde buluşmasıyla 9. İlerici Gençlik Yaz Kampı başladı.

Sabah saatlerinde kamp alanında bir araya gelen gençler sabah 08.30’da hep birlikte kahvaltıya oturdular. Kampa ilk kez gelen gençler mücadele arkadaşlarıyla tanıştılar ve daha önceden yaz kampına katılan gençler özlem giderdiler. Yerleşme ve dinlenme için ayrılan serbest zamanın ardından saat 14.00’de açılış konuşması gerçekleştirildi.

Yapılan açılış konuşmasında kampta yapılacak etkinlikler anlatıldı, etkinlik sorumluları belirlendi. Açılış konuşmasının ardından tavla ve satranç turnuvalarının ilk maçları oynandı. Ayrıca hep beraber yüzen gençler yüzme yarışmaları yaptı.

Saat 18.00 olduğunda ise Nazım Hikmet’in Bizim Radyo’da yapmış olduğu 30 Ağustos 1962 tarihli yazısı üzerine söyleşi yapıldı. Söyleşide Nazım Usta’nın kitlelerle iletişim kurarken kullandığı dil anlatıldı ve emekçi halklara dönük çağrı yaparak kitlelerle bağ kurduğu söylendi. Verimli geçen tartışmalar akşam yemeği’nde de devam etti.

2. Gün
Saat 08.00’de güne başlayan İlerici Gençlerin hep beraber yaptıkları kahvaltının ardından 09.30’da “Antiemperyalizm ve yurtseverlik” konulu forum gerçekleştirildi. Forumda söz alan gençler antiemperyalizm ve yurtseverlik terimlerinin anlamlarının üzerine tartışmalar yaparak önümüzdeki mücadele döneminde amerikan emperyalizmine karşı gençliğin mücadeleyi yükseltmesinin gerekli olduğunu söylediler. Amerikancı – Fetocu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemizin Amerikan emperyalizminin saldırısı altında olduğu belirtilerek gençliğe çok büyük görev düştüğü belirtildi.

Forumun ardından gençler pankart atölyesinde bir araya gelerek “9. İlerici Gençlik Yaz Kampı Hatırası” ve “Darbeci ABD yurdumuzdan defol” yazılı pankartlar hazırlandı. Saat 13.30’da “Söz Gençlik’te” konulu mini atölye çalışmaları yapıldı. Bu bölümde “Deepweb”, “Vejetaryanlık”, “Tribünler”, “Laiklik”, “Emek ve sermaye çelişkisi” ve “Müzik ve sloganlar” üzerine kısa kısa sunumlar yapıldı.

Sert rüzgar sebebiyle futbol ve voleybol turnuvaları iptal edilse de kötü hava koşulları gençleri yıldıramadı. Gençler takımlarını oluşturarak su topu maçı yaptı. Akşam yemeğinin ardından “Para gerekli midir, gerekli değil midir?” üzerine bir münazara yapıldı. Değişik tartışmaların ve savunmaların yürütüldüğü, eğlenceli ve şakalı geçen münazarada tiyatral yeteneklerini sergileyen ve paranın gereksiz olduğunu savunan grup en çok alkışı aldı.

3. Gün
Güne gene hep beraber başlayarak birlikte kahvaltılarını yaptıktan sonra saat 10.00’da “İletişim ve örgütlenme” konulu söyleşide bir araya geldiler. Yaklaşık 3 saat süren söyleşide iletişim kurarken yaşadığımız zorluklar ve nasıl üstesinden geleceğimiz üzerine sohbet edildi. Roleplay’lerle zenginleşen söyleşide örgütlenme çalışmaları yaparken nasıl davranmak gerektiği üzerine örnekler verildi. Oldukça verimli geçen ve mini atölye çalışmalarının da yapıldığı söyleşinin tartışmaları öğle yemeğinde devam etti.

Öğle yemeğinin ardından İlerici Gençler çalışmalarını sürdürdüler. Üniversiteli, liseli ve işçi – emekçi atölyelerinde buluşan gençler kendi alanlarına dair geçmiş dönem yaptıklarını ve sorunları konuşarak yeni mücadele döneminde ilerleyecekleri hat konusunda fikir geliştirdiler. Saatlerce süren atölye çalışmasında gençler oldukça verimli tartışmalar yaptılar ve işyerlerinde, üniversitelerde ve liselerde yaşadıkları deneyimleri birbirlerine aktardılar.

Sohbetlerde ve çeşitli oyunlarla geçen serbest zamanın ve hep beraber yenen son akşam yemeğinin ardından sıra gelenekselleşmiş kamp ateşindeydi. Sert rüzgar sebebiyle bu sene gençler sahilde ateş yakamadılar ancak çözümü de hep beraber ürettiler. Konser etkinliğinin yapılacak alanda mangalda ateş yakan gençler sırayla attıkları çıralarla mücadele ateşini harladılar. Sonrasında ise geceye hep beraber söylenen türküler ve omuz omuza çekilen horon, halay ve halk oyunlarındaydı sıra. “Yetenek gençlik” yarışmasında elinden martı sesi çıkaranından şiir okuyanına, fıkra anlatanına değin farklı farklı yeteneklerini sergileyen gençler saatlerce bir arada olmanın, hep beraber eğlenmenin tadını çıkardılar.

4. Gün
Birlikte yapılan son kahvaltının ardından kampın kapanış konuşması ve değerlendirilmesi yapıldı. İşçi- Emekçi, Üniversiteli ve Liseli atölyelerinin sorumluları atölye çalışmalarını aktardılar. Kampa katılan tüm ilerici gençler kampla ilgili fikirlerini söylediler ve önümüzdeki yaz kampını daha kitlesel yapmanın önemini vurguladılar.

Emperyalizmin karanlığını yırtmak, yarınımızı bugünden kurmak için İlerici Gençler yollarda!
ilerici_genclik_yaz_kampi_13

ilerici_genclik_yaz_kampi_9

ilerici_genclik_yaz_kampi_1

ilerici_genclik_yaz_kampi_1

ilerici_genclik_yaz_kampi_1

ilerici_genclik_yaz_kampi_10

ilerici_genclik_yaz_kampi_8

ilerici_genclik_yaz_kampi_7

ilerici_genclik_yaz_kampi_6

ilerici_genclik_yaz_kampi_5

ilerici_genclik_yaz_kampi_4

ilerici_genclik_yaz_kampi_3

ilerici_genclik_yaz_kampi_1