BURSA İGD film gösterimleri devam ediyor: Suffragatte! Diren!

bursa film gosterim diren

Bursa İGD, düzenli olarak gerçekleştireceğini duyurduğu film gösterimlerinin ikincisini 9 Mart 2019 günü saat 18.00’da Görükle’de bulunan Milena Kitap Kafe’de Suffragate filmiyle gerçekleştirecek.

2015 yapımlı film 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemiyle gerçekleştirilen etkinliğe ismiyle de damga vuruyor. Fransızca anlamı “Kadın Hakları” olan “Suffragatte”, Türkiye seyircisiyle Ocak 2016’da “Diren” adıyla buluştu. Yönetmenliğini Sarah Gavron’un yaptığı, senaryosunu ise Abi Morgan’ın yazdığı film bizleri 1900’lerin başında kadınların oy hakkı ve eşitlik için verdikleri savaşımlara götürüyor.

Filmde hedeflerine barışçıl bir yol izleyerek ulaşmak isteyen kadınlar baskı ve şiddetle karşılaşıyor. Bunun sonucunda eylemin şekli ve bakış açısı değişiyor. Mücadele işçi sınıfına yani emekçi kadınlara taşınıyor.

İGD’li gençler olarak biliyoruz ki her mücadelenin önüne set kurmak isteyenler, önüne barajlar yapmak isteyenler olacaktır. Ama önemli olan kurulan o setlerin önünden geçmek yapılan o barajları yıkmaktır.

“Bursa İGD” başta tüm Bursalı kadınlar olmak üzere tüm Bursa halkını ve gençliğini 9 Mart 2019 günü saat 18.00 da Milena Kitap Kafeye “Suffragatte” – “Diren” filmini izlemeye davet ediyor.