Atılan işçiler geri alınsın!

tarik_yuce_enerjisen

OHAL koşulları suistimal edilerek FETÖ ile hiç bir bağlantısı olmayan işçiler işten çıkarılıyor. Birkaç gün önce Enerji Sen yöneticisi Tarık Yüce ile 3 taşeron işçi İSKİ’ ye bağlı taşeron firma tarafından işten çıkarıldı. OHAL’in verdiği olanakla Kanun Hükmünde Kararnamelerden yaralanarak keyfi şekilde işten çıkarılan bu işçilerin tek suçları iş cinayetlerine karşı olmaları ve bu konuda mücadele ediyor olmaları.

İlerici Gençlik olarak, işten çıkarılan Enerji Sen yöneticisi Tarık Yüce ile konuştuk. Tarık Yüce:

“15 Temmuz Amerikancı Fettullahçı darbe girişimin halk tarafından bastırılmasından sonra işyerimiz İSKİ Esenyurt şubede de çalışanların Fetö ile bağlantılı olup olmadıkları araştırıldı. Bütün arkadaşlarımızın kimlik bilgileri tekrar istendi. 29 Ağustos günü ben ve üç arkadaşıma hiçbir gerekçe gösterilmeden iş verilmedi. Daha sonra genel müdürlük tarafından işimize son verileceği ve bu konuda bugün yarın açıklama yapılacağı söylendi. Bir iki ay sonra araştırmanın devam ettiği, sosyal medya paylaşımlarımızda sorun olduğu söylendi. Bize twitter paylaşımlarımızın çıktısı verildi.

İSİG meclisinin AKP’li olduğu yıllarda 17000 işçinin yaşamını yitirdiğini belirttiğim paylaşımım ve yine buna benzer can güvenliğini, insan haklarını savunan paylaşlarım vardı. Ben bunların suç olmadığını söyledim ve kendimi savunmak için bunları bana resmi olarak vermelerini istedim. Vermediler. Önce OHAL/KHK sebep ngösterilerek işten çıkarıldım. Ardından sendikanın yaptığı açıklamadan sonra bunu değiştirip haklı sebep gösterilmeden iş akdinin feshine çevirdiler. Benim mücadelem işyerlerinde hayatını kaybeden arkadaşlarım için mücadele etmektir. Bu sebeple işten çıkarılmak bana onur verir.” dedi.

“Yolumuz işçi sınıfının yoludur!” diyen İlerici Gençler olarak atılan işçilerin yanındayız. Yarın yapılacak olan eyleme tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Basın açıklaması yeri: İstanbul Büyük Şehir Belediyesi
Saati: 14.00
Tarihi: 9 Eylül Cuma