İsrail Savunma Bakanı Liberman istifa etti

israil filistin

Abluka altındaki Gazze şeridinde Pazar günü (11.11.2018) İsrail ordusuna bağlı bir grup askerin sivil araçla Gazze içlerinde ilerleyerek gerçekleştirdiği saldırının ardından şiddetli çatışmalar yaşandı. Filistinli direniş grupları saldırılara misillemeyle karşılık vererek roketlerle yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Pazartesi günü karşılıklı çatışmalarla gerginlik artarken dün akşam (13.11.2018) Mısır’ın ara buluculuğuyla ateşkes sağlandığı duyuruldu.

Bugün yaşanan gelişmede ise İsrail Savunma Bakanı Avidgor Liberman görevinden istifa ettiğini açıkladı. Liberman Gazze’deki gerginliğin ardından İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkese karşı çıktını söylemişti. Bugün gerçekleştirilen basın açıklamasında Filistin tarafından gelen saldırılara teslim olduklarını, bunun başka bir anlamının olmadığını belirtti.

İsrail’in saldırıları sonucu 7 Filistinli yaşamını yitirdi, İsrail tarafında ise 1 kişi ölürken 50’den fazla kişi yaralandı.

Saldırılar 11 Kasım Pazar günü siyonist İsrail’in Gazze içlerine sızarak Han Yunus bölgesinde İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Muhammed Bereke’nin de aralarında bulunduğu 7 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırı ile başladı. Ardından Filistinli direniş gruplarının oluşturduğu “Ortak Operasyon Odası” saldırılara yanıt vereceğini açıklayarak Pazartesi günü roket saldırılarıyla karşılık verdi. Filistinli direniş grupları, Gazze’nin doğusunda bulunan İsrail’e ait askerlerin bulunduğu bir otobüsü “Kornet” tanksavar füzesiyle vurulduğunu duyururken, İsrail de Gazze’ye yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirerek çok sayıdaki yeri bombaladı.

Bombalanan yerlerden biri de Gazze’den yayın yapan El-Aksa televizyonunun binası oldu. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail saldırıları sonucu iki direnişçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Avrupa Birliği (AB) ise aynı gün, tüm tarafların şiddet içerikli faaliyetleri sonlandırma çağrısı yapmıştı.

İlerici Gençlik olarak 1948’den beri İsrail’in işgali altında bulunan ve topraksızlaştırılmaya çalışan Filistin halkının yanındayız! Dün olduğu gibi bugün de yineliyoruz: “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”.

Updated: 17 Eylül 2019 — 1:26 pm