Kasım ayı şehitleri anıldı

kasim ayi sehitleri tkp 2018

TKP 1920 İstanbul İl Örgütünün gerçekleştirdiği anma etkinliğiyle Türkiye Komünist Partisi saflarında mücadele eden İsmail Bilen, Zeki Baştımar, Mustafa Asım Hayrullahoğlu, Talip Öztürk ve Ali İhsan Öztürk 16 Kasım Cuma günü anıldı.
Hayatlarını sosyalizm mücadelesiyle devrime adayan bu sıra neferlerin anmasına İlerici Gençler olarak biz de katıldık.
Mustafa Asım Hayrullahoğlu (Deniz Yoldaş), İsmail Bilen (Marat Yoldaş) ve Zeki Baştımar (Yakup Demir) yoldaşları anmak üzere ilk olarak Kasımpaşa Kulaksız mezarlığında bir araya gelindi.
Saat 11.00’de Deniz Yoldaş’ın mezarı başında Enternasyonal marşıyla anmaya başlandı. TKP 1920 İl Örgütü adına sözü Onur Balcı aldı. Daha sonra 1920 TKP İstanbul İl başkanı Yusuf Türkoğlu konuştu. Bir arkadaşımız da İlerici Gençler adına söz aldı. Deniz Yoldaşın 1982 yılında faşist diktatörlük tarafından katledilirken gösterdiği iradesi ve TKP saflarında sosyalizm adına mücadelesinin daima hatırlanacağını belirtti. Özellikle bu baskı koşullarını yaşarken onların vermiş oldukları mücadele ve azmin biz gençlerin yolunu aydınlattığını söyledi. Anma TKP marşının hep bir ağızdan söylenmesiyle sona ererken diğer anma için yola çıkıldı.
Saat 13.00’de Topkapı/Kozlu Mezarlığı’ndaki ikinci anmada Talip Öztürk ve Ali ihsan özğür anıldı.
TÖB-DER yöneticiliği yapmış Talip Öztürk’ün mezarına doğru yürüyüşe geçildi. Talip Öztürk’ün oğlu, yeğeni, mücadele arkadaşları ve öğrencileri de katıldı. Buradaki anma aynı şekilde Enternasyonal marşı okunarak ve sosyalizm adına mücadele veren tüm devrimciler anısına saygı duruşunda bulunularak başladı. Birçok kişi söz aldı, TKP 1920 adına sözü aynı şekilde Onur Balcı aldı ve tekrardan bir araya gelinerek mücadelelerinin yükseltileceğini vurguladı. Ardından TKP marşı okundu.

1980 öncesi TKP’nin yayın organlarından Savaş Yolu dergisinin kuruluşunda Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Yoldaş faşistler tarafından kaçırılarak katledilmişti. Onun da mezarı başına geçerek bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Ardından anma, burada sona erdi.