İskoçya LGBTİ+ haklarını okul müfredatına ekleyen ilk ülke olacak

iskocya lbgt mufredat ilk ulke

LGBTİ+ hakları konusunda dünyanın en gelişmiş ve ilerici ülkelerinin başında gelen İskoçya geçtiğimiz günlerde devlet okullarında öğretilmek üzere hazırlanan yeni müfredata LGBTİ+ haklarını eklemeye hazırlanıyor.

Kaos GL’de bulunan habere göre bu kararın alınması “Kapsayıcı Eğitim Zamanı” kampanyasının bir sonucu. Kampanyanın yürütücülerinden olan Jordan Daly, “Bu kampanyamızın zaferi ve ülkemiz için tarihi bir an. LGBTİ’leri kapsayan eğitimin tüm devlet okullarında uygulanması dünyada bir ilk. Bu uygulama İskoçya’da LGBTİ gençlere değer verildiği konusunda güçlü ve net bir mesaj olacak” dedi.

Ülkenin eğitim bakanı John Swinney yeni müfredatla ilgili yorumu şöyle: “İskoçya LGBTİ hakları konusunda Avrupa’daki en ilerici ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Dünyada LGBTİ haklarını içeren ilk müfredata sahip olan ülke olacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Eğitim sistemimiz herkesi kendi potansiyeline ulaşması için destekliyor. Bu yüzden müfredat okullarımızdaki tüm öğrencilerimizi kapsayacak biçimde düzenlendi.”

İskoçya hükümeti daha önce homofobi ve transfobiyi de kapsayan nefret suçlarına karşı billboard kampanyası başlatmıştı.