Gezi’nin 2. yıldönümünde binler alanlardaydı

6

31 Mayıs Haziran ayaklanmasının ikinci yıldönümünde başta İstanbul’da olmak üzere birçok ilde binlerce kişi alanlardaydı. Ülke çapında yapılan sembolik yürüyüş ve etkinliklerle Gezi Şehitleri anıldı ve Gezi’nin talepleri bir kez daha haykırıldı.

Taksim eylemi
İstanbul’da ilk eylem Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla saat 13.00’de Mis Sokak’ta biraraya gelindi. İlerici Gençler’in de katıldığı eylemde AKP Gezi’den korkusu bir kez daha gösterdi. Sembolik bir sayıyla bile insanların şehitlerini anmak için Gezi’nin merdivenlerine karanfil bırakmasını engellemek amacıyla onlarca tomasını binlerce polisini seferber etti. Dayanışmanın çağrısıyla biraraya gelen yüzlerce kişi İstiklal Caddesi’nde Gezi Şehitlerini andı ve AKP’ye geçit vermeyeceğini haykırdı. Burada yapılan açıklamada birçok konuşmacı söz alarak Gezi Direnişi selamladı. Ayrıca eyleme katılan Berkin Elvan’ın annesi de konuştu. Eylem İstanbul’da her iki yakadada yapılacak forum çağrısıyla bitirildi.

Abbasağa Parkı etkinlikleri
İstanbul’da Avrupa Yakası için Abbasağa Parkı’nda biraraya gelindi. Konserlerden, forumlara ve konuşmalara değin çok sayıda etkinliğin yapıldığı parkta direnişteki Divan Otel İşçileri de konuşma yaptılar. Çok sayıda kurumun stant açtığı Abbasağa’da İlerici Kadınlar Derneği ve Yeni Dünya Halk Gazetesi de stantlarıyla yer aldılar.

Özgürlük Parkı etkinlikleri
İstanbul’da Anadolu Yakası etkinlikleri için Özgürlük Parkı’nda biraraya gelindi. İKD ve Yeni Dünya’nın yanı sıra İlerici Gençler de Özgürlük Parkı’nda yer aldı. Burada da yapılan etkinliklerle Gezi Direnişi’nin talepleri binlerce kişinin katılımıyla haykırıldı.

Saat 21.00’de her iki parkta da bulunanlar Gezi Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganını haykırdılar.

Etkinlikler yapılan konserlerle devam etti.

5

4

unnamed

3

Jpeg

Jpeg

2

11377137_10153152449663283_8692654204055237462_n