Can Dündar yalnız değildir

1

Bugün (05.06.2015) saat 12:00’da Birleşik Haziran Hareketi-Şişli Meclisi tarafından “Halkın Haber Alma Hakkını Savunur” sloganıyla Cumhuriyet Gazetesi’ne ve Can Dündar’a destek eyleminde bulunuldu.

İlerici Gençler’in de katıldığı eylemde. Şişli- Cevahir AVM’de buluşulunup buradan Cumhuriyet Gazetesi’ne doğru yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında ” Halkın haber alma özgürlüğü engellenemez”, “Hukuk bittiyse Haziran başlar” ve “Can Dündar yalnız değildir” sloganları atıldı.

Cumhuriyet Gazetesi binasına doğru yaklaşıldığında pencerelerden Cumhuriyet Gazetesi emekçileri alkış tuttular. Daha sonra Can Dündar destek eyleminde bulunan ilerici, demokrat ve yurtsever insanların yanına gelerek hepsinin elini sıktı. Destek eylemine gelenler gazete binasına davet edildi ve çay ikram edildi. İlk önce Can Dündar basına ve yurttaşlara seslendi. Sonrasında Birleşik Haziran Hareketi adına basın metni okundu. Can Dündar verilen bu destekle daha dik ve kararlı bir şekilde direnmeyi sürdüreceğini vurguladı. Birleşik Haziran Hareketi’nin basın metninde ise halkın haber alma özgürlüğünün engellenemeyeceği ve halkın hangi gruplarla ve hangi çetelerle işbirliği yapıldığını bilmeye hakkının olduğu söylendi. Eylem basın açıklamaları okunduktan sonra bitirildi.

2