8 Mart’ta kadınlar sokaklardaydı!

8 mart kadin eylem 2018

IMG 20180308 200724

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde başta İstanbul’da olmak üzere kadınlar dört bir yanda sokaklardaydı. Bizler de İlerici Genç Kadınlar olarak İstanbul ve Ankara’da 8 Mart akşamı gerçekleştirilen gece yürüyüşüne katıldık.

İstanbul Eylemi
Her sene olduğu gibi bu sene de Feminist Gece Yürüyüşü İstanbul Taksim’de gerçekleştirildi. 19.30’da Fransız Konsolosluğu önünde toplanan kadınlar sloganlarla Taksim Tünel’e doğru yürüyüşe geçti. İlerici Kadınlar “Çocuk sömürüsüne son”, “Eşit işe eşit ücret”, “Gerici, ırkçı eğitime son”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Türkiye laiktir, müftü nikah kıyamaz” yazılı dövizlerle eylemde yer aldı.

ankara da coskulu 8 mart feminist gece eylemi 1520533762

Ankara Eylemi
8 Mart perşembe akşamı saat 19.00’da Ankara’da Kuğulupark’da Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebiyle toplanan kadınlar ataerkil düzene, eşitsizliğe, baskı, taciz ve tecavüze karşı haykırmak için her sene olduğu gibi bu sene de bir aradaydı.

İlerici genç kadınların da katıldığı eylemde “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin jop. İnadına İsyan, İnadına İsyan, İnadına Özgürlük!”ve “Jin Jiyan Azadi!Kadın Yaşam Özgürlük” sloganlarıyla, mücadelemize umut olan şarkılarıyla, haykırışlarıyla, halaylarıyla kadınlar alanlardaydı.

Baskılarla, zulümlerle yıldırılmaya çalışan kadınlar bir kez daha mücadeleyi bırakmayacaklarını vurgulayarak umudu yeşertmiş oldular.

8 mart kadin eylem 2018 2