19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

19 mayis Ataturk

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde 104 yıl önce bugün, emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Hepimize kutlu olsun!

Kurtuluş savaşının başlatılmasıyla halkımız emperyalist işgal güçlerine karşı direnişe geçti. Türkiye halkı kendi kaderini ellerine alarak vatanımızı emperyalist işgal güçlerine açan işbirlikçi padişah ve Osmanlı hükumetini bir kenara iterek Büyük Millet Meclisini kurdu. Emperyalistlere ve işbirlikçilerine karşı kurtuluş mücadelesini cumhuriyeti kurarak taçlandırdı.

Tek kişi yönetimi yerine meclis yönetimine geçildi. Egemenlik halkındır ilkesi kabul edildi. Laiklik ilkesi getirildi. Kadın hakları kabul edildi. Cumhuriyet devrimleriyle büyük kazanımlar elde ettik. 19 Mayıs bu kazanımların yolunu açan simgesel bir gündür.

Cumhuriyetin kazanımlarının tehlikede olduğu günümüzde 19 Mayısın önemini çok açık şekilde görüyoruz. AKP-Erdogan iktidarının Cumhuriyetimizin kazanımları elimizden almasına izin vermeyeceğiz. Gerici, vurguncu, kadın düşmanı karanlık istibdat iktidarına boyun eğmeyeceğiz.

Emperyalist sömürgecilere karşı vatanımızın bağımsızlığı koruyacağız.

28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. Tur seçimlerinde istibdada son vermek için mücadelemizi yükselteceğiz.

Yaşasın bağımsız Cumhuriyet, kahrolsun istibdat!