Zeki Özhoroz son yolculuğuna uğurlandı.

zeki abi cenaze w

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve Maden-İş Sendikalarında metal işçisi olarak çalışma yürütmüş, 1920 TKP üyesi Zeki Özhoroz, son yolculuğuna uğurlandı.

27 Temmuz günü hayatını kaybeden TKP’nin emektar üyesi Zeki Özhoroz, dün (28.06.20) ailesi, sevenleri ve yoldaşları tarafından düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Zeki Özhoruz’u son yolculuğuna uğurlamak için biz İlerici Gençler de cenazede yer aldık. Cenazede söz alan partili yoldaşları, dostları ve sevenleri anılarından, Zeki Özhoroz’un onlara ve işçi sınıfına olan katkılarından bahsetti. Vasiyeti üzerine cenaze, TKP marşının okunması ile son buldu.

Zeki Özhoroz, sendikal faaliyetin yanında TKP’de yürüttüğü sınıf çalışmasıyla da mücadelenin hep içindeydi. Türkiye işçi sınıfının ses getirdiği eylemlerde en ön safta yer aldı. Çalıştığı Erka Balata Fabrikasında maruz kaldığı asbestozis kimyasalından dolayı KOAH hastalığına yakalandı. Meslek hastalığı onu aramızdan ayırana ve son nefesine kadar sınıf mücadelesi için emek verdi.

Türkiye Komünist Partisi’nin engin çınarı Zeki Özhoroz’un anısı, biz İlerici Gençler’in işçi sınıfının yolunda yürüttüğü sosyalizm mücadelesinde daima yaşayacak. Zeki abimizin mücadele dolu yaşamı, Marksizm’e ve Leninizm’e olan inancı biz gençlerin yoluna ışık tutacak!

Zeki Özhoroz ölümsüzdür!