Yılbaşı kutlamalarına yasak, gerici saldırılar sürüyor!

yilbasi saldiri

Başta Taksim, Beşiktaş ve Şişli olmak üzere İstanbul’un birçok noktasında yılbaşı kutlamalarına valilik tarafından yasak geldi.

İstanbul Emniyeti, yılbaşı tedbiri gerekçesiyle Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy’e çıkan yolların araç trafiğine kapatılacağını açıkladı. Ayrıca 7 ilçeye tır ve kamyon girişi yasaklandı. 4 ilçede yolların kapatılacağı belirtildi.
İstanbul’da yılbaşı kutlamaları yasağını Emniyet bu açıklamayla duyurdu:

”Pazar günü Beyoğlu İstiklal Caddesi ve bu caddeye çıkan yollar saat 15.00’dan, Taksim Meydanı’na çıkan cadde ve sokaklar ile diğer yollar saat 10.00’dan, Beşiktaş ilçesindeki yollar 15.00’den, Şişli ilçesindeki yollar saat 16.00’dan, Kadıköy ilçesindeki yollar saat 15.00’den itibaren tedbirlerin sona ermesine kadar kapatılacaktır”

Üniversite tarafından onaylı “Müslüman yılbaşı kutlamaz’’ afişi
Yılbaşı kutlamaya dönük saldırılar sadece emniyetin yasaklarıyla yapılmadı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde üniversitenin logosunun da olduğu “Müslüman yılbaşı kutlamaz’“ve “Piyango haramdır” yazan afişler asıldı. Üniversite yetkilileri konuyla ilgili “Kanunsuz bir eylem olmadığı sürece bu tür afişlerin asılmasını onaylıyoruz” dedi.

Afişlerin üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın kaşe ve imzasıyla onaylanmış olduğu da görülüyor.

Gerici bir grup Cuma namazından çıkıp yılbaşı kutlamalarını protesto etti
Yılbaşı kutlamaya dönük bir diğer gerici saldırı da İstanbul’da gerçekleşti. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri Beyazıt Meydan’ında toplanıp sık sık tekbir getirerek yılbaşı kutlamalarını ve milli piyango biletlerini protesto etti. 100 kişilik grup ellerinde “Her kim bir kavme benzemeye çalışırsa onlardandır” ”Rızkı veren hüdadır, Nimet Abla’ya minnet eylemem”, “Noel, Müslümanlara indirilen bir darbedir”, “Ey Müslüman, yılbaşı gecesi uyu” yazılı dövizler ve pankartlar taşıdı.

Ankara’da kutlamaya kontrollü geçişler sağlanacak
Ankara’da yılbaşı kutlamalarıyla ilgili Kızılay Meydanı araç trafiğine kapatılıp her bir kişi aranarak alana alınacak. Valilik bu uygulamayı şu sözlerle duyurdu:
Kutlamaların, etkinliklerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için bazı bölgelere, caddelere girişler kontrollü bir şekilde yapılacak. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na pazar akşamı saat 20.00’dan itibaren bütün girişleri kapatmak suretiyle dört taraftan kontrollü bir giriş sağlanacak ve vatandaşlarımızın burada yılbaşı ile ilgili kutlamalarını güvenlik içinde kutlamalarını sağlayacak steril alan oluşturacağız. Katılacak her bir kişi aranarak alınacak.