Ünlü Yeşilçam oyuncusu Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı

Aysen Gruda cenaze J8R

“Domates Güzeli” lakabıyla anılan Yeşilçam’ın efsane ismi, tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda’yı önceki gün (23 Ocak 2019) kaybettik.

1 aydan fazla süredir yoğun bakımda olan Ayşen Gruda, bir süredir pankreas kanseriyle mücadele ediyordu. Ölümüyle sevenlerini gözyaşına boğan Gruda bugün (25 Ocak 2019) cuma namazının ardından Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene; üst düzey hükümet yetkilileri, bir çok ünlü tiyatro, sinema oyuncuları, ailesi ve sevenleri katıldı.

1945 yılında İstanbul Yeşilköy’de doğan Ayşen Gruda daha çocuk yaştayken Yeşilköy’deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lisede okurken babasını kaybeden Gruda, geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakarak çalışmaya başladı.

Tiyatro ile oyunculuk kariyerine başlayan sanatçının ilk rolü 1962 yılında Kongre Eğleniyor adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolüydü. 1977 yılında ise bir televizyon programı içinde yayınlanan bir skeçte canlandırdığı Domates Güzeli Nahide Şerbet karakteriyle halk tarafından Domates Güzeli olarak tanınmaya başlandı.

“Ah Evlendim Vah”, “Yedi Kocalı Hürmüz”, “Papaz Kaçtı”, “Hisseli Harikalar Kumpanyası” gibi tiyatro oyunlarında ve “Hababam Sınıfı”, “Neşeli Günler”, “Çöpçüler Kralı”, “Tosun Paşa” gibi sayısız filmde rol alan Ayşen Gruda, Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularıyla unutulmaz filmlerde oynadı.