Uludağ Üniversitesi öğrencileri: Kader değil bu bir cinayet!

20161130_uludag_aladag_tayyar_ari_bildiriAdana’nın Aladağ ilçesinde yaşanan yurt yangını ve sonrasında 10 çocuğun hayatını kaybetmesi ülke tarihine bir kara leke olarak yerini aldı. İlerici, demokrat tüm insanlar olayın sorumlularının cezalandırılması için sesini yükseltirken Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslarası İlişkiler Bölüm Başkanı Tayyar Arı’nın CNN Türk’te yayınlanan bir programda olayı “Kader sonuçta” şeklinde yorumlaması öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

U.Ü.’den ilerici öğrencilerin yayınladığı metni aşağıda okurlarımızla paylaşıyoruz.

Kader değil bu bir cinayet!

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde Süleymancılar cemaatine ait olduğu iddia edilen öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu çoğu ilköğretim öğrencisi 11 çocuk ve 1 yetişkin hayatını kaybetti. Tüm Türkiye yaşanan olayı haber programlarından büyük bir üzüntü ve öfkeyle izledi.

Ülkenin tüm vicdan sahibi insanları, ilericileri, demokratları, devrimcileri yaşanan olayların sorumlularının cezalandırılması talebiyle tepkisini yükseltirken, Türkiye’nin en büyük haber kanallarından CNN Türk’te yayınlanan “Ne Oluyor” programında yaşananlar öfkemizi daha da arttırdı. Programa katılan Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslarası İlişkiler Bölüm Başkanı Tayyar Arı, yaşanan faciayı “Kader sonuçta” diyerek yorumladı. Gelen tepkiler üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia eden Arı’ya sesleniyoruz:

                                   “Kader değil hocam bu bir cinayet!”

Uludağ Üniversitesi’nin ilerici öğrencileri de tüm Türkiye gibi bu sözleri en doğru şekilde anlamıştır. Sözleriniz de zihniyetiniz de, suçu kadere atarak;

1) Temel görevlerinden biri üllkenin çocuklarının, gençlerinin korunmasıyken ülkenin geleceğini tarikatların, cemaatlerin kucağına iten devlet ve devletin başındaki iktidarın,

2) Tüm kamuoyunun tacizle, tecavüzle, yıkımla bildiği bu kurumları denetlemeyerek, durdurmayarak açıkça görmezden gelme politikasını izleyenlerın,

3) Elde ettikleri güçle çocukları, gençleri istismar eden, gerici, kindar kuşaklar yetiştirme hedefiyle yürüyen, tarikat ve cemaatlerin yaşanan faciadaki suçunu göz ardı etmektedir. Biraz yakın geçmişimizi hatırlarsak Soma Faciası, Ensar Vakfı gibi olaylarda da AKP’li milletvekileri ve sözde aydınlar yaşananları halka kader diye yutturmaya çalışmışlardı.

Susmayacağız! Çocuklarımızın hesabını soracağız!

Aladağ’da yaşanan olay bir kader değil, cinayettir. 11’i çocuk yaşta 12 insanın hayatını kaybetmesinin sorumlusu bellidir. Çocuklarımızı, gençlerimizi dinci, gerici grupların ellerine bırakanları ve bu grupları kimse, hangi ünvana sahip olursa olsun aklayamaz!

Bizler Uludağ Üniversitesi’nden İlerici Gençler olarak Tayyar Arı ve onun gibi suçu kadere atan, gerçek sorumluları aklayanların söylemlerine her zaman karşı duracağız! Bu ülkenin tüm vicdan sahibi, ilerici, demokrat tüm insanlarıyla birlikte sorumlular cezalandırılana kadar mücadelemizi sürecektir.

Uludağ Üniversitesi İlerici Gençlik”

tayyar_ari2

Updated: 1 Aralık 2016 — 12:59 am