Üçüncü Havaalanı İnşaatı işçilerine destek eylemine polis saldırısı

3 havaalani isci polis saldiri

Üçüncü havaalanında çalışan işçiler insanlık onuruna yakışmayan,kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi ve alamadıkları maaşlarının verilmesi talebiyle iş durdurmuştu.Yağmur altında uzun süre servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu vurgulayan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini istediklerini bildirmişti.Yaptıkları iş durdurma eylemi ve açıklamaları ile kamuoyundan yoğun destek gören işçiler,talepleri yerine getirilmemesi ve bazı arkadaşlarının gözaltına alınması üzerine eylemlerine devam etme kararı almıştı.

İşçilerin insani taleplerini görmezden gelen Valilik ve Kaymakamlık, iş durdurma eylemini yasaklayıp işçilerin işbaşı yapmasını, yaptıkları eylemi sonlandırılmasını istemişti. Haklarını alana kadar işbaşı yapmayacaklarını belirten işçiler, jandarmanın havaalanı şantiyesine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan yüzlerce işçi çeşitli karakollarda tutuldu.

Hakkını isteyen işçilerin gözaltına alınmasını protesto etmek için Dev-Yapı İş ve İnşaat-İş sendikaları bugün Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda ortak bir basın açıklaması düzenlemek istedi. İlerici Gençlik olarak işçilerin onurlu mücadelesine ses katmak için yapılması planlan açıklama için alanda yerimizi aldık. Saat 19:00’da yapılan çağrı üzerine Khalkedon Meydanı’nda toplanan kitleye, basın açıklamasına izin verilmeden polis tarafından sert bir müdahale edildi. Polis saldırısı sırasında aralarında İnşaat-İş temsilcisi Kadir Kurt,DİSK yöneticisi Kamber Saygılı, İSİG koordinatörü Murat Çakır ve AFP muhabiri Bülent Kılıç’ın da olduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

İlerici Gençlik olarak insanlık hakları için direnen İnşaat İşçileri’nin yanındayız. İnşaat İşçisi köle değildir ve gözaltına alınanlar bir an önce serbest bırakılmalıdır.