Türkiye Sosyalist Partisi kuruldu

1694522570773

Türkiye’nin iki köklü sosyalist geleneğinden gelen Toplumcu Kurtuluş Partisi (1920 TKP) ve Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da birleşti. 9 Eylül 2023 tarihindeki toplantıda “Vatan, Cumhuriyet, Emek” şiarı ile yola çıkan Türkiye Sosyalist Partisi’nin (TSP) kuruluşu ilan edildi.
Böylesine köklü iki partinin birleşmesini sosyalistlerin, Kemalistlerin, tüm devrimci, ilerici ve yurtsever güçlerin oluşturacağı ulusal demokratik güç birliğinin ilk adımı olmasını Türkiye halkı ve siyaseti açısından da tarihi bir dönüm noktası olmasını umuyoruz. İlerici Gençlik de tüm vatanseverlerin en geniş birliğini kurma mücadelesinde yerini alacaktır.
SCP Eski Genel Başkanı ve TSP Genel Başkanı Yılmaz Ersezer, bu birleşmenin halkın “bölünmeyin, birleşin” çağrısına bir cevap olduğunu dile getirdi.
Ardından 1920 TKP Eski Genel Başkanı ve TSP Genel Sekreteri İsmail Kaplan konuşmasında; birleşmenin emperyalizmin saldırılarına karşı daha güçlü bir kale inşa etmek üzere atılan bir adım olduğunu ve böylece “birleşme bayrağını” açtıklarını dile getirdi.

1694522476366

Halkımız için birlikte mücadele edelim

Emperyalizmin baskılarına dur demek için, cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarını yok etmek isteyen cumhuriyet düşmanlarına dur demek için, halkımızın çıkarlarını korumak, kötü gidişata dur demek için birleşmek, birlikte mücadele etmek çok gerekliydi. 1920 TKP ve SCP’nin birleşme kararı çok değerli ve gerçekten yol göstericidir.
Atılan bu tarihi adım bu çaba biz İlerici Gençler’in yolunu aydınlatıyor.
Yolumuzu aydınlatıyor çünkü biz gençler; bizi ortaçağ karanlığına götürmek isteyen bu düzene ancak birleşerek cevap verebiliriz.
Parça-parça, ayrışarak mücadele edersek kazanmamız çok zor.
Madem bu düzen; ben sosyalistim, devrimciyim, ilericiyim, aydınım, Kemalistim, vatansever milliyetçiyim, işçiyim, kadınım, ögrenciyim diyen her kesime zarar veriyorsa; o halde geleceğimiz için bir araya gelip birlikte mücadele edebiliriz.
Biz İlerici Gençler olarak istibdat rejimine son vermek için, emperyalizmin saldırılarına karşı vatanımızı korumak için işçilerin, köy emekçilerinin sömürüsünü engellemek için tüm gençleri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

1694522429549