Türkiye Özgecan için ayakta!

ozgecan_eylemler_03

Vahşice tecavüze uğrayıp öldürülen Özgecan için bütün Türkiye ayakta. Yurdun dört bir yanından eylem haberleri gelmekte ve gelmeye de devam edecek çünkü biliyoruz ki herkesin çevresinde bir Özgecan var. Başta kadınlar olmak üzere bütün Türkiye Özgecan’ı sahipleniyor.

ozgecan_eylemler_02

Mersin:

Özgecan’ın cenazesi bugün (14.02.2015) toprağa verildi. İmamın kadınları arka safa çağırmasına karşılık cenazeyi kadınlar taşıdı.

Ayrıca yine Mersin’de binler sokaklara çıktı. TOK otobüsleri durağı önünde oturma eylemi yapıldı.

ozgecan_eylemler_04
İstanbul:
İstanbul’da önce İstiklal’de ardından Kadıköy’de yapılan protestolarla Özgecan’ın öldürülmesi protesto edildi. İstiklal’de Fransız Elçiliği önünde başlayan eylem Galatasaray Lisesi önüne kadar devam etti. Kadıköy’de binlerce insan olayı protesto için bir araya geldi. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu göstericiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın istifasını istedi. Yapılan açıklamada devletin çözüm istemediği vurgulandı.

Adana:
Adana’da kadınlar 14:30’da toplandı. Ardından yürüyüşe geçen kadınlar yolu trafiğe kapattı. Eylemin ardından 1 kişi gözaltına alındı.

Bursa:
Bursa Kadın Plartformu Heykel’de yaptığı eylemle Özgecan’ın öldürülmesini protesto etti.

ozgecan_eylemler

Hatay:
Antakya Kadın Dayanışması Eğitim Sen önünde toplandı. Eylem Saray Caddesi’nde sürüyor.
Samsun: Samsun İstiklal caddesi’nde toplanan yüzlerce kadın olayı protesto etti. Yapılan açıklamada “Ak partililer ne zaman ağızlarını açsa bir kadın ölüyor” sözü dikkat çekti.

Ankara: Ankara’da kadınlar Özgecan için Güvenpark’ta toplandı. Polis eyleme izin vermeyeceğini belirtti fakat kadınlar alanı terk etmedi ve bu sayede Güvenpark’taki eylem yasağıda fiilen delinmiş oldu.

İzmir:
Alsancak’ta yapılan eylemde binlerce kadın Özgecan için yürüdü.

Bizler İlerici Gençler olarak kadına yönelik şiddeti bir kez daha lanetliyoruz. Ancak AKP iktidarı boyunca %400 artan kadın cinayetlerine karşı lanetlemenin yeterli olmadığını da biliyoruz. Bu yüzden dün olduğu gibi bugün de sokaklardaydık ve yarın da olacağız.