Taşeron işçiler için yeni düzenleme

taserona hayir

5 Aralık’ta AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan taşerona kadro konusuna değinmişti. Erdoğan “Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edecekler.” açıklamasında bulundu. Ardından bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konu hakkındaki ayrıntıları paylaştı.

Sarıeroğlu’nun açıklamasına göre tüm taşerondaki işçiler 4D şeklindeki kadrolu işçi statüsüne geçiş yapacak. 4C’de çalışan toplam 24 bin kişi ise 4B’ye geçecek.

Emeklilere kadro verilmeyecek
Bu yeni düzenlemeyle taşeron işçilere kadro verilirken yaş, eğitim kriteri olmayacak fakat emekliler bu yenilikten faydalanamayacak. Yeni uygulamada 52 günlük ek gelir sağlanacak.

Yapılması planlanan bu değişiklikler henüz hayata geçirilmiş değil ve işçilerin hak gaspına uğrayıp uğramayacakları zamanla belli olacak. Ayrıca hatırlatmakta fayda var, taşerona kadro sözü geçtiğimiz seçim dönemi verilmişti ama hâlâ gerçekleştirilmedi. Ama taşerona kadro talebini uzun yıllardır Türkiye solu, işçilerle ve emekçilerle ilmek ilmek örmüş ve sokaklarda haykırmış ve bu mücadeleyi yükseltmiştir. İlerici Gençlik olarak “Taşerona kadro” talebimizi bir kez daha yineliyor, “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” diyoruz.