Suriye İsrail jetini düşürdü

suriye israil jet dusurme

201802 suriye israil jeti dusurdu
Suriye, İsrail jetlerinin yaptığı saldırılara karşılık savunma sistemleri ile İsrail jetlerine füzeler yağdırdı ve bir İsrail jetini düşürdü. Jet İsrail’in kuzeyine düştü. İsrail tarafından devam eden saldırılar da Suriye tarafından püskürtüldü. İsrail’in kuzeyinde kırmızı alarm sirenleri çalınırken, İsrail hava sahası 15 dakikalığına kapatıldı. İsrail’in kuzeyinin hava sahası ise hala kapalı.

Suriye Devlet Televizyonu tarafından yapılan açıklamalar ile İsrail jetlerinin ülkenin merkezindeki bir askeri üsse saldırdığı buna karşılık birçok İsrail uçağının vurulduğu, bir İsrail jetinin İsrail’in kuzeyine düşürüldüğü ve daha sonra İsrail tarafından yapılan saldırıların da hava savunma sistemleri tarafından püskürtüldüğü bildirildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamalarda ise İran’ın insansız hava araçlarının İsrail hava alanına girdiği için düşürüldüğü bunun yanında Suriye’deki İran hedeflerinin vurulduğu belirtildi. Suriye’deki 3’ü Suriye hava savunma sistemi, 4’ü İran tesisi olmak üzere toplamda 12 hedefe saldırı düzenlediklerini belirtti. Bunun yanında İsrail jetinin Suriye tarafından düşürüldüğü, İsrail’in kuzeyine düşen jetin pilotlarının ise yaralı kurtulduğu belirtildi. İsrail ordusu gelişmelerin değerlendirerek gereklilik halinde her türlü harekata hazır olduklarını belirtti.

Amerikan emperyalizminin güçlü bağdaşıklarından İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları kendi jetinin düşürülmesi ile sonuçlanırken, emperyalistler Suriye’nin güneyinde ayrı bir cephe mi açmak istiyor sorusunu da akıllara getiriyor. Suriye’yi işgal etme girişimlerinden umduklarını bulamayan emperyalistler ne yaparlarsa yapsın Suriye’ye yönelik saldırılarının karşılığını alamayacakdır. Tüm girişimlerinde, her seferinde Suriye’nin, İran’ın, Rusya’nın, Irak’ın emperyalist işgale karşı bir araya gelmiş direnişi ile karşılaşacaklardır.