Süleyman Üstün’ü mücadelemizde yaşatacağız

suleyman ustun anma

sul

İşçi sınıfının hocası Süleyman Üstün’ü anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bugün (19 Mayıs 2018) saat 10.30’da gerçekleştirilen anmaya, biz de İlerici Gençler olarak katıldık. Anmada, Süleyman Üstün’ün ailesi, dostları, yoldaşları ve öğrencileri de bulunuyordu.

Üstün’ün dostları, işçi sınıfının hocasının birçok farklı özelliği olduğundan söz ettiler. Bu sebeple de her sene anmaların birbirinden farklı olduğunu, onun hakkında birçok şeyden bahsedebileceklerini eklediler. Yapılan konuşmalarda Süleyman Üstün’ün binlerce işçi eğitimi verdiği, Köy Enstitüleri döneminde köylülerle birçok çalışma yaptığı ve herkese umut aşıladığı vurgulandı.

1920 TKP adına yapılan konuşmalarda Filistin ve Suriye’deki anti-emperyalist mücadelelere değinildi. Bu süreçte Ortadoğu halklarının bu haklı mücadelelerine destek olmak gerektiğinden bahsedildi.

Son olarak İlerici Gençlik adına sözü alan arkadaşımız, bugün ilerici ve emekçi gençlerin verdiği mücadeleyi geçmişte de Süleyman Üstün’ün vermiş olduğunu söyledi. Halka dayatılan başkanlık sistemi ile Cumhuriyet’in tehlike altına girdiğini ele alarak Üstün’ün bu sürece uygun bir sözünü ekledi.

“Yolumuz işçi sınıfının yoludur.” şiarıyla yürüyen biz İlerici Gençler, işçi sınıfının hocası Süleyman Üstün’ün anısını mücadelemizde yaşatacağız.