Süleyman Üstün yolumuzu aydınlatıyor

2023 suleyman ustun 1

2007 yılında hayata gözlerini yuman işçi sınıfının Süleyman’ı Süleyman Üstün hocamızı 19 Mayıs 2023 Cuma günü Zincirlikuyu’daki mezarı başında andık.

Anma başta Süleyman Üstün olmak üzere vatan cumhuriyet emek mücadelesinde yitirdiklerimiz için yapılan saygı duruşu ile başladı. Dostları, öğrencileri ve mücadele arkadaşları söz alarak Süleyman Hocamızı sosyalizm yolunda bize öğrettikleri için saygıyla andı.

Anmada Toplumcu Kurtuluş Partisi adına parti sözcüleri Şener Ataş ve Onur Balcı, İstanbul İl Başkanı Yusuf Türkoğlu, Sosyalist Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Önder Kırmızıtaş ve İlerici Gençlik Derneği adına Mehmet Can Yılmaz söz aldı.

İlerici Gençler Derneği adına konuşan Mehmet arkadaşımız konuşmasında Süleyman Hocanın işçiler başta olmak üzere insanlara ulaşmakta ne denli başarılı bir örnek olduğunu dile getirerek, karanlığın içinde iğne deliği kadar ışık olsa bile umudu kaybetmeden mücadeleye devam etmemiz gerektiğini anlatan dersini dile getirdi.

19 Mayıs tarihinin Kurtuluş Savaşımızdaki önemine değinen arkadaşımız Süleyman Üstün hocamızın ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızın mücadelesini yaşatacağımızı belirterek konuşmasını sonlandırdı.

İşçi sınıfını siyaset sahnesinin kenarına itildiğinde bile umudunu kaybetmeden mücadelesine devam eden, bizlere karanlığın içinde nasıl güneş olunacağını öğreten işçi sınıfının Süleyman’ı Süleyman Üstün hocamızı saygıyla anıyoruz.