Reysaş İşçileri baskılara rağmen 40 gündür mücadelelerini sürdürüyor

reysas isci

Eskişehir’de TÜVTÜRK’e bağlı Reysaş Taşıt Muayene İstasyonu’nda çalışırken sendikaya üye oldukları için işten atılan 15 işçinin işlerine geri dönmek için verdikleri mücadele devam ediyor.

DİSK Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları için işlerine son verilen işçiler için dün, direnişlerinin 39. gününde (29 Aralık 2018) Reysaş GYO’ya ait Hilton Oteli’nin önünde basın açıklaması yapıt. Yapılan açıklamada işçiler, “Reysaş’ta toplu sözleşme imzalanıncaya kadar haklı ve onurlu mücadelemiz devam edecektir” dediler.

Nakliyat İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Ali Özçelik ise işçilerin, işe geri dönmek için zorlu hava koşulları, işveren ve emniyet güçlerinin baskılarına rağmen 39 gündür direndiklerini söyledi.

Basın açıklamasına işten atılan diğer sendika üyeleri, aileleri, Birleşik Metal-İş Sendikası, Birleşik Kamu-İş, KESK Şubeler Platformu, DİSK Emekli Sen ve siyasi partilerin temsilcileri ve üyeleri ile birlikte yüzün üzerinde katılım oldu.

Direnişçi işçiler adına konuşma yapan Musaffet Oktay da Reysaş’taki sendikal örgütlenmeyi ve mücadelelerini anlatarak anayasanın tanıdığı bir hakkı kullandıklarını ve devletin de bu hakkı kullanan işçilere sahip çıkması gerektiğini belirterek Eskişehir halkını dayanışmaya davet etti.