Ölümünün 1. Yılında Zeki Özhoroz’u saygıyla anıyoruz!

zeki ozhoroz anma w

İşçi sınıfının yılmaz emektarı Zeki Özhoroz dün yapılan etkinlikle anıldı. Bizler de İlerici Gençler olarak dün (27 Temmuz 2021) TKP’nin engin çınarı Zeki Özhoruz’u kaybedişimizin 1. yılında Köyiçi mezarlığında 1920 TKP’nin gerçekleştirdiği anma etkinliğine katıldık.

Zeki Özhoroz, DİSK’e bağlı Maden İş Sendikası’nda metal işçisi olarak sürdürmüş olduğu sınıf mücadelesini Türkiye Komünist Partisi üyeliğiyle devam ettirmiş bir sıra neferiydi. Türkiye işçi sınıfının ses getirdiği direnişlerde en ön saflarda yerini almış, 12 Eylül döneminde de TKP saflarında mücadelesini sürdürmüştü. Türkiye Komünist Partisi üyelerinin, tekrar partileşme sürecinden önce toplandıkları Ürün dergisi çevresinde yer aldı. Ardından 1920 TKP adıyla geleneği sürdüren sınıfın partisinde ömrünün sonuna kadar mücadeleye devam etti.

Zeki Özhoroz; ailesinin, biz sevenlerinin, yanında mücadele eden tüm dostlarının yaptıkları konuşmalarla, mücadeleyi daha da büyütme sözüyle ve “Zeki Özhoroz ölümsüzdür” sloganlarıyla anıldı. Karadeniz’li sınıf neferi Zeki Özhoroz’un anısını, sosyalizm mücadelemizde yaşatacağız!

Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır!

#ZekiÖzhorozÖlümsüzdür