Öğrenciler KYK ücretlerine zam bekliyor

Her güne yeni bir zam haberiyle uyandığımız ülkemizde öğrencilerin ana geçim kaynağı olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burslarına ve öğrenim kredilerine hâlâ zam yapılmadı. Asgari ücrete, memur maaşlarına ve emeklilere zamlar yapılmasına rağmen öğrenciler yine görmezden geliniyor. İğneden ipliğe zamlar tam gaz devam ederken biz öğrenciler her geçen gün yükselen enflasyon karşısında kaderimize terk edilmiş durumdayız.

Hem öğrenci hem işçi
KYK bursları, ekonomik olarak dezavantajlı durumda olan öğrencilere önemli bir destek sağlamaktadır. Ancak, burs miktarının düşüklüğü, artan yaşam maliyetleri karşısında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı imkansız hale getirdi. Öğrenciler öğrenciyken aynı zamanda bir işte çalışmak zorundalar. Bu durum öğrencilerin okula odaklanmasını zorlaştırıyor ve başarıyı düşürüyor.

TÜİK’in hesaplamalarını dahi dikkate aldığımızda son 6 aylık enflasyon yüzde 20’ye ulaştı Temmuz ayı enflasyonunu da hesaba kattığımızda bu oranın çok daha fazla artacağı kesin. Fakat 1250 lira olan KYK burs/kredisi hâlâ yerinde sayıyor. Bursların satın alma gücü çoktan yok oldu bile.


Kahve içmek artık Lüks
Son zamlarda pahalılığı daha da körükleyecek kararlar alan iktidar artık halkın, emekçilerin hayatlarıyla zerre ilgilenmediğini bir kez daha gösterdi. Erdoğan iktidarı vergilerle bizden aldığı parayı bir avuç yandaş işverene ve zengin ailelere aktarmayı tercih ediyor. Biz öğrencilerin bir kahve bile içmesi artık lüks hale geldi.

KYK ücretleri derhal artırılsın
Biz bu ülkenin gençleriyiz, geleceğiyiz. Umutsuzluk, mutsuzluk, yoksulluk içinde bir geleceği kabul etmeyeceğiz. Ülkemiz, biz gençlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak olanaklara sahiptir. Örneğin devlet, ülkemizdeki dolar milyarderlerinden servet vergisi alarak bu geliri yoksullara aktarabilir. Bu sadece örneklerden bir tanesidir.
Beslenmemize dahi yetmeyen 1250 TL KYK ücretinin derhal, temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeye yükseltilmesini talep ediyoruz. Ayrıca KYK kredilerinin bursa çevrilmesini ve KYK borçlarının silinmesini talep ediyoruz.