ODTÜ Yemekhane fiyatlarını boykot ediyor

odtu yemekhane fiyat boykot

ODTÜ’nün Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde okuyan öğrenciler yemekhane fiyatlarına karşı tepkilerini sürdürüyorlar. Zamlar nedeniyle geçen dönem 6.5 lira olan yemek fiyatları bu sene okulların açılmasıyla 11.5 lira çıkarıldı. Yüzde 77’yi bulan bir zam ile karşı karşıya kalan öğrenciler Rektörlükten istenilen sonucu alamayınca bir araya gelerek boykot kararı aldılar.

Geçtiğimiz gün boyunca “Müşteri Değil Öğrenciyiz”, “BOYCOTT THE CAFETERIA” dövizleri açarak yapılan zamları protesto edip oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Kampüsün öğrencilerinden olan bir arkadaşımız da konuyla ilgili şunları söyledi: “Yemekhane işletmecisi el değiştirdi ve geçen yıl 6.5TL olan yemek bu yıl 11.5 TL oldu. Okul bu zamla alakalı bize hiçbir açıklama yapmadı. İhaleye kaç şirketin girdiği ne kadar fiyat teklifi verildiği konusunda hiçbir açıklamada bulunulmadı. Okul da bu zammı kabul etti. Biz de öğrenciler olarak boykot çağrısı yaptık. Herkes toplandığında nasıl bir yol izlememiz gerektiğini konuştuk. Rektörlükten taleplerimizi sıraladık ve serbest panoya ‘Müşteri değil öğrenciyiz’ yazılı pankart astık.” dedi. Ayrıca bazı haber sitelerinin yalan haber yaptığını, dersleri değil yemekhane fiyatlarını boykot ettiklerini belirtti.

Öğrencilerin talepleri şu şekilde:

-Yemekhane fiyatları yeniden belirlensin,

-Yemekhane fiyatları öğrencilerin de içinde bulunduğu bir komisyon tarafından incelensin ve öğrencilerin onay verdiği oranda zam yapılsın,

-Yemek için verilen sübvansiyon ve yemekhaneye işçi sağlanması geri getirilsin.

Öğrenciler talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdürmekte kararlılar.
KAMPÜS-SEN Sendikası da yemekhanedeki tablot fiyatlarının yüzde 77 oranında artması sebebiyle öğrencilerin açıkladığı talepler için başlattıkları yemekhaneyi boykot eylemine destek verme kararı aldığını kamuoyuna duyurdu.