Ne geçmiş tükendi ne de yarınlar!

igd_39_yil_etkinlik_4

İlerici Gençler dün (11.01.2015) 5 Ocak 1976’da kurulan İGD’nin kuruluş yıldönümünü düzenledikleri bir etkinlikle kutladı.

Yeni Sanat Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlik saat 17.30’da başladı. İGD’den TÜM-İGD’ye 39 yıldır alanlardayız şiarıyla yapılan etkinlikte ilk önce devrim ve sosyalizm mücadelesinde hayatını kaybetmiş tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından hep bir ağızdan Beyazıt Marşı okundu.

igd_39_yil_etkinlik_7

İGD’den TÜM-İGD’ye bitmedi, sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!

Beyazıt Marşı’nın okunmasının ardından İlerici Gençler’in 39. yıldönümü etkinliği için hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Hazırlanan filmde İGD ve İKD’nin 1970’li yıllardaki mücadelesinden TÜM-İGD’nin bugünkü mücadelesine değin olan süreç etkili bir şekilde anlatıldı. Sinevizyon gösterimi sık sık alkışlanarak takdir gördü.

Öyle kolay değil genç ölmek

39. yıl etkinliğinde İlerici Gençler Gezi Şehitleri’ni de andılar. Gençler hazırladıkları skeçle Gezi Şehitleri ve devrim mücadelesini anlattılar.

Etkinlikte TÜM-İGD adına konuşmalar da yapıldı ve İlerici Gençlik mücadelesinin tarihçesinden ve bugün bölgeyi ve dünyayı nasıl yorumladığından da bahsedildi.

igd_39_yil_etkinlik_6

Hep bir ağızdan türkü söyleyip hep beraber sulardan çekmek ağı

Son söz ezgilerdeydi. İlerici Gençler devrimci marşları ve türküleri hep bir ağızdan tek yürek söylediler. Hep beraber halaya durdular. Müzik dinletisinin ardından etkinlik bitirildi.

Etkinlik bitirildi ancak İlerici Gençler mücadelelerini sokaklarda, fabrikalarda ve alanlarda yürütmeye devam edecekler. İGD’li İKD’li ablalarından, abilerinden devraldıkları bu bayrağı daha da yukarı taşıyacaklar.

igd_39_yil_etkinlik_3

igd_39_yil_etkinlik_5

igd_39_yil_etkinlik_1

igd_39_yil_etkinlik_2