Metal işçileri direnişi büyütüyor

3

600 Ototrim işçisinin de bugün (21.05.2015) aldığı kararla metal işçilerinin direnişi çığ gibi büyüyor. Direnişteki işçi sayısı 12600 kişiye ulaştı.

Bursa da Renault, Tofaş, Coşkunöz ve Mako’dan sonra Ototrim de direnişe çıkma kararı aldı. Bursa’da her geçen gün büyüyen metal direnişine katılan Ototrim işçileri 24:00-08:00 vardiyası iş bitiminde fabrikayı terk etmedi ayrıca, 08:00-16:00 vardiyası iş başı yapmadı. Üretimi tamamen duran fabrika, işçilerin “Ölmek var dönmek yok” ve “Satılmış sendika istemiyoruz” sloganlarıyla inledi.

İçeride kalan işçiler dışarda ki arkadaşlarına “Kale bize emanet gerisini düşünme” sloganı atınca dışarıdaki işçiler de arkadaşlarına “Kaleyi düşürme gerisini düşünme” sloganı ile arkadaşlarına seslendi.

Metal işçileri ne istiyor?
İşçiler emeklerinin karşılıklarını istiyorlar ve düşük ücretlerden şikayetçiler. Ayrıca üye oldukları sendikaya, Türk Metal’e de tepkililer. İşçilerinin fikrini bile almadan 3 yıllık sözleşme imzalamalarını eleştiriyorlar ve Bosch fabrikasındaki işçiler için daha iyi koşullarda yapılan sözleşmenin kendileri için de hazırlanmasını istiyorlar.

İşçiler çok ağır koşullarda çalıştıklarının her defasında altını çizerek şunları söylüyor: “16 saati bulan zorunlu mesailer var, pazar günleri bile mesai yapıyoruz. 08:00-16:00’da çalışan işçi 24:00’da tekrar mesai yapmaya geliyor uyumaya vaktimiz yok.”

İşçilerin altına kendi seçtikleri temsilcilerle imzalanacak protokolde yer almasını istedikleri talepler şöyle:

* İşten atılmama garantisi verilsin.
* Türk Metal’in işyerlerindeki tabelaları sökülsün. Temsilcilik odalarına işçilerin seçtiği sözcüler otursun.
* Ücretler Bosch sözleşmesi çerçevesinde yenilensin.

Bizler de İlerici Gençler olarak Metal işçilerinin onurlu ve haklı direnişini selamlıyoruz. Yolumuz İşçi Sınıfının Yoludur.

1

2