6 bin 500 kişinin çalıştığı Koton, son zamanlarda sendikalaşan işçileri işten çıkarması ile gündemde. Mağazalarda yaşanan hak ihlalleri ile ilgili bir sosyal medya hesabını takip ettikleri gerekçesi ile işten çıkarılan Koton işçileri, sayfada mağazada yaşanan hak ihlalleri ile ilgili bir paylaşımı beğenmelerinin bahane edilerek tazminatlarının da verilmediğini belirttiler.
İşten çıkarmaların ardından işçilerin eylemleri ve sosyal medya kampanyaları üzerine işveren, mağazaya gönderdiği yazıda haksız çıkarılmaları görmezden gelerek yalnızca yemek ücretlerinde iyileştirme vadetti. Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar ise “Eğer bu iyileştirme sendikalaşma çabalarını önlemek adına ise çok işe yaramayacaktır. AVM çalışanlarının koşulları çok kötü ve artık bu işçiler sendikalaşabileceklerini gördüler. Koton da bunlar için önlem alıyor olabilir” dedi. İşçilerin işe ne zaman gelip gittiklerinin belli olmadığını ve her zaman iyi görünmek zorunda kaldıklarını belirten Alemdar, “İnsanlar çalışma koşullarının kötülüğünden ve hak gasplarından sendikalaşmak istiyor. Bu netice sonrasında artık patronlar da işçilerin haklarına saygı göstermeyi öğrensinler” dedi.
Koton işçileri, talepleri için tüm çalışan arkadaşlarını örgütlü olmaya ve bu emek sömürüsüne karşı direnmeye çağırıyor. Bizler de İlerici Gençler olarak Koton işçilerinin bu onurlu mücadelesini selamlıyoruz ve tüm dostlarımızı işçilerin hakkını yiyen Koton’u boykot etmeye çağırıyoruz.