Kemal Türkler anmasına katıldık

kemal turkler anma 2022

DİSK’in kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler katledilişinin 42. yılında DİSK’in ve Birleşik Metal-İş’in düzenlediği etkinlikle Topkapı’da bulunan mezarı başında anıldı.

Saat 11.00’de gerçekleştirilen anmada yapılan konuşmalarda Kemal Türkler’in işçi sınıfı için verdiği mücadelelere değinildi ve tarihin akışını değiştirdiği vurgulandı. Çok sayıda parti ve kurumun katıldığı anma programında İGD olarak bizler de yerimizi aldık. Anmada sık sık “Kemal Türkler ölümsüzdür” ve “Kemal Türkler kavgamızda yaşıyor” sloganları haykırıldı.

Türklerin mezarı başında yapılan anma programının ardından KETEV, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Bostancı’da bulunan genel merkezinde Kemal Türkler’le ilgili bir etkinlik düzenledi. Saat 14.00’de gerçekleştirilen etkinlikte Kemal Türkler Kitabı tanıtıldı. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan ve kitabı hazırlayan Can Şafak’ın katılımcı olduğu bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik bitiminde katılımcılara Türkler’in hayatını anlatan kitap hediye edildi.