KATİL ABD’ye geçit yok!

Dünya Barış Günü’nü konuştuğumuz bu günlerde, Emperyalist ABD donanmasına ait USS Wasp gemisi, işgal devleti İsrail’i korumak ve Filistin’de işlediği soykırımı desteklemek için İzmir’e demirlendi. 50 yıl önce olduğu gibi bugün de egemen sınıf, ülkemizi emperyalizmin sömürgesi hâline getirmek için çalışıyor.

 Emperyalist savaş örgütü NATO ve onun elebaşı ABD, Soğuk Savaş’ın başlangıcından itibaren dünyanın birçok bölgesinde emekçi halkları birbirine düşman etmiş, savaşları ve soykırımları finanse etmiştir. Bu süreçlerde yerli işbirlikçileri de kullanarak pozisyonunu güçlendirmiş, medya gücü ile de kendisine dünyanın dört bir yanından destekçiler edinmiştir.

 AKP, iktidara geldiğinde, emperyalist ABD’nin Irak’a karşı yürüttüğü işgali desteklediğini beyan etmiş, işgal devleti İsrail ile de ilişkileri en üst düzeye taşımaya başlamıştı.  Aradan geçen 20 yılın ardından, doğası gereği hiçbir değişim olmamış; AKP iktidarı, Batı emperyalizminin yerli işbirlikçisi olmayı devam ettirmiştir. Filistin’in bağımsızlık mücadelesine destek açıklamalarında bulunmasına rağmen İsrail ile olan ticarete ve lojistik desteğe devam etmiş, ülkemizde Filistin’e destek için çıkarılan bütün sesleri susturmak için polis gücünü kullanmaktan dahi geri durmamıştır. Fakat halkımızın artan tepkilerine karşı koyamayacağını anlayınca İsrail’le ticareti kestiğini ilan etmek zorunda kalmıştı. Suriye’de de Esad yönetimine karşı dinci-gerici çeteleri finanse eden AKP, başta ülkemiz olmak üzere tüm Orta Doğu’nun bağımsızlığını daha da tehlikeye atmıştır.

 Ancak, emperyalist-kapitalist güçlerin karşısında örgütlü halklar her zaman direniş göstermiştir. 1967’de, dönemin işbirlikçi iktidarı tarafından yurdumuza sokulan Amerikan 6. Filo’suna karşı; Harun Karadeniz, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi devrimci önderlerimizin de katıldığı direnişler düzenlenmiş, işgalci askerler denize dökülmüştür. Bizler, onlardan aldığımız cesaret ve kararlılıkla emperyalizme, gericiliğe ve Siyonizm’e karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Direnen halklar kazanacak; emperyalizm, dünya halklarının ortak mücadelesiyle tarihin çöplüğüne gönderilecektir.