Kasım ayında yitirilen devrimciler anıldı

kasim ayi sehitleri

TKP mücadelesinin önde gelen isimlerinden olan İsmail Bilen, Mustafa Asım Hayrullahoğlu, Talip Öztürk, Ali İhsan Özgür ve Zeki Baştımar ölüm yıldönümlerinde Toplumcu Kurtuluş Partisinin düzenlediği anma etkinliğinde anıldı.

16 Kasım’da gerçekleştirilen ilk anma Deniz adıyla da bilinen Mustafa Asım Hayrullahoğlu’nun İstanbul Kulaksız’da bulunan mezarı başında gerçekleştirildi. Hayrullahoğlu’nun eşi ve mücadele arkadaşlarının da katıldığı anma Enternasyonel Marşı’nın okunmasıyla başladı. Anmada Hayrullahoğlu, İsmail Bilen ve Zeki Baştımar anıldı. TKP Marşı’nın okunmasıyla bitirilen anmadan TKP mücadelesini yükselten devrimcilerin yaşamları ve mücadeleye katkıları belirtildi.

Ardından mezarı Topkapı Kozlu’da bulunan Talip Öztürk’ün anmasına geçildi. Gasilhane girişinde 1920 TKP’liler ve Öztürk’ün ailesi ve mücadele arkadaşları kortej oluşturarak mezarı başına yürüdüler. Yürüyüşte “Talip Öztürk ölümsüzdür!” sloganı haykırıldı. Öztürk’ün öğretmen hareketi içerisindeki mücadelesi ve bugün yolumuzu aydınlattığı vurgulandı. Aynı mezarlıkta mezarı bulunan Savaş Yolu Dergisi’nin kuruluş sürecinde Yazı İşleri Müdürü olan ve faşistlerce katledilen Ali İhsan Özgür de anıldı.

İlerici Gençler Derneği olarak katıldığımız anmalarda söylediğimiz sözü yineliyoruz: “Kasım ayı şehitlerinin mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor. Onları vatan, cumhuriyet ve emek mücadelemimizde yaşatacağız.”