Kasım ayı şehitlerini saygıyla anıyoruz!

efbd3d5e 469d 484c 81d5 0c591e47524f

1920 TKP İl Örgütünün gerçekleştirdiği anma etkinliğinde, Kasım ayında yitirdiğimiz ve TKP saflarında en önde mücadele etmiş İsmail Bilen, Zeki Baştımar, Mustafa Asım Hayrullahoğlu, Talip Öztürk ve Ali İhsan Özgür dün (16 Kasım 2023) anıldı.
Hayatlarını sosyalizm mücadelesine, devrime adamış bu sıra neferlerinin anmasına İlerici Gençlik olarak bizde katıldık. İlk olarak Mustafa Asım Hayrullahoğlu (Deniz Yoldaş), İsmail Bilen (Marat Yoldaş) ve Zeki Baştımar yoldaşların anmasına Kulaksız mezarlığında saat 11.00’de Enternasyonal marşıyla başlandı.
1920 TKP Sözcüsü Onur Balcı söz aldı, İsmail Bilen’in, Zeki Baştımar’ın ve Deniz Yoldaş’ın TKP tarihinin en önemli döneminde mücadele etmiş olduklarını belirtti. Daha sonra 1920 TKP İstanbul İl başkanı Yusuf Türkoğlu konuştu. İlerici Gençler adına bir arkadaşımız söz alarak, Zeki Baştımar, İsmail Bilen ve Mustafa Hayrullahoğlu’nun fedakarlığı ve azminin biz gençlere Vatan Cumhuriyet Emek mücadelesinde yol gösterdiğini vurguladı.
Anma TKP marşının okunmasıyla sona erdi.
Ardından, Talip Öztürk ve Ali ihsan özgür Saat 13.00’de Topkapı/Kozlu Mezarlığı’nda anıldı. TÖB-DER yöneticiliği yapmış Talip Öztürk’ün mezarına ailesi ve dostları da katıldı ve konuşmalar yaptılar. TKP 1920 adına sözü Onur Balcı aldı, ulusal demokratik güçlerin en geniş birliğinin sağlanması için toplumsal koşulların uygun olduğunu, Talip Hocanın uğruna hayatını verdiği vatan cumhuriyet emek mücadelesini büyütmek için bu birliğin hayatı önemde olduğunu belirtti. Anma Enternasyonal marşının okunmasıyla sona erdi. Sonrasında aynı yerde bulunan, Savaş Yolu Dergisi’nin kuruluş sürecinde Yazı İşleri Müdürü olan ve faşistlerce katledilen Ali İhsan Özgür de anıldı.
Kasım ayı şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz mücadeleleri yolumuza ışık tutuyor.