Kartal halkı Karamanlı madenciler için yürüdü

IMG_20141101_193518-1

Kartal halkı, Emek ve Demokrasi Güçlerini’nin çağrısıyla dün (31.10.2014) saat 19:00’da Karamanlı madenciler için biraraya geldi. Ahmet Şimşek Koleji önünde buluşan Emek ve Demokrasi Güçleri “Soma-Torunlar-Karaman, AKP’nin Fıtratında Katliamcılık Var” pankartını açarak sloganlarla yürüyüşe başladı. “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” diyen İlerici Gençler de eylemde yerini aldı.

28 Ekim’de Karaman Ermenek’te meydana gelen maden göçüğünde mahsur kalan 18 işçi hala yerin altında ve sorumlular ortada yok. Arama ve kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Dün Soma ve Torunlar’da, bugün Karaman ve Isparta’da güvencesiz ve taşeron çalışma nedeniyle yaşanan işçi ölümlerine dikkat çekmek amacıyla yapılan eyleme çevreden halkın desteği büyüktü.

Yürüyüş sırasında sık sık “İşçilerin katili AKP’nin şirketi”, “Tarım işçisi onurumuzdur”, “Taşeron çalışma yasaklansın” sloganları atıldı. AKP Kartal ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından Kartal Meydanı’na yüründü. Kartal Meydanı’nda 1 Kasım Dünya Kobane Günü için eylem duyurusu yapan kitle daha sonra dağıldı.