Kadınlar, Hakları İçin Mücadele Ediyor!

Bugün 25 Kasım, Kadına Şiddetle Mücadele Günü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında; ‘Vatan, Cumhuriyet, Emek’ şiarına karşı olan güçlerin karşısında olmayı sürdürüyor, Cumhuriyet kazanımlarımızın kadınların kurtuluş hareketine sağladığı olanaklara sahip çıkmak için mücadeleye devam ediyoruz.

Tarihsel açıdan, halklarının kurtuluşu için mücadele eden Mirabel kardeşlerin katledildiği gündür 25 Kasım. O günden bu güne, dünyanın her yerinden kadınlar, kendilerinin ve halklarının kurtuluşu için ses çıkartmaya, özgürlük taleplerini haykırmaya devam ediyor.

Türkiye’nin her yerinden yükselen açlık, sefalet, güvensiz barınma ortamları; bir de üstüne bizi Cumhuriyet’in tüm kazanımlarından mahrum etmeye çalışan AKP iktidarının baskıları altında yaşamaya çalışan kadınlar, mücadelelerini günden güne büyütmektedirler.

Bizler İlerici Gençler; Eşit, şiddetsiz ve sömürüsüz bir yaşam için mücadeleyi büyüten kadınların yanındayız.

Taleplerimiz, onları hakkıyla kazanana kadar varlığını meydanlarda, tüm kadınların haykırışlarıyla yükselmeye devam edecek.

•Yasalar Uygulansın!

İstanbul Sözleşmesinden vazgeçilemez. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu her koşulda savunacak, vazgeçmeyeceğiz. Anayasa’yı tanımayan, onun kararlarını ihlal eden her türlü uygulamanın karşısında olacak, Hukuk devleti ilkesinden vazgeçmeyeceğiz.

•Güvenli Ülke, İnsanca Yaşam İstiyoruz! Halkımızın kanlı yarası olan depremin etkisi daha silinmemişken, güvensiz konutlar; fahiş kiralar, faturalar, üstüne bir de dağ gibi artan işsizlik, kadınların sırtındaki yükü kat be kat arttırmaktadır. Her gün, gözlerini bir kadın cinayeti haberiyle açan kadınların güvenlikleri sağlansın! Kadınlar, aynı zamanda sadece kendileri için değil; LGBTİ+’ların ve çocukların hakları için de mücadele etmekte, tüm insanlar için güvenli ülke taleplerini yinelemekteler.

•Savaşlarda Ölmek İstemiyoruz, Barış İstiyoruz!

Tüm dünyayı kasıp kavuran kana susamış emperyalistler; kadın, çocuk, yaşlı demeden dünyanın dört bir yanında yaşanan şiddet olaylarının baş sorumluları olmaya devam ediyor. Artan kafatasçı akımlar ve savaş cephesi NATO’nun destekleriyle başta en taze örneğiyle Filistin’de, siyonis sömürgeciler soykırım yapmaktadır. İsrail derhal durdurulmalıdır. NATO suç örgütünden çıkılmalı ve üsler kapatılmalıdır. Komşumuz, kardeş ülkemiz Suriye ile dostluk anlaşmaları sağlanmalı ve savaş artık son bulmalıdır.

Emperyalizme karşı bağımsız bütün vatan; gericiliğe karşı laik, demokratik, sosyal, hukuk cumhuriyeti; sömürüye karşı emek mücadelesi veren başta kadınlar olmak üzere tüm emekçileriyle kopmaz bir bağa sahip olduğumuzu vurgularken, Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, İran’da, Ukrayna’da, Rusya’da ve tüm dünyada hak mücadelesi veren kadınların kurtuluş hareketinde sıra neferi olmayı sürdürüyoruz. Kadınlar kazanacak. Tüm halklar kazanacak!

ACg8ocIJsq6unDo4bnNxspsADWVegnPNyuxsoYYQd PPhgsR=s40 p moYanıtlaYönlendir