Kadiköy Hayır’ına Sahip Çıkıyor

kadikoy eylem 17nisan hayir

Dün (17.04.2017) Kadıköy’de binler bir araya gelip şaibeli referandum sonuçlarını protesto etti.

YSK’nın seçim günü mühürsüz oy pusulalarını geçerli ilan ederek yasaları çiğnemesi, birçok yerde boş oy pusulalarında evete basılan video görüntülerinin ortaya çıkması, mühürsüz oy pusulalarının hepsinin evet şeklinde çıktığı iddiası seçimin meşruluğunu yitirmesine sebebiyet verdi. Seçim sahtekarlığını protesto ederek, iradesine sahip çıkan insanlar yurdun birçok yerinde olduğu gibi Kadıköy’de de çesitli kurumların çağrısı ile bir araya geldi.

Süreyya Operası önünde buluşan çoğu genç binlerce kişi Kadıköy önce Mehmet Ayvalıtaş Parkı’ na buradan da Moda sokaklarından geçerek Kadıköy çarşıya ulaştı. Yürüyüş esnasında sık sık “YSK halka hesap verecek”, “Hırsız, katil Erdoğan”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” “Hayır, bitmedi, daha yeni başlıyor”, “Kadıköy uyuma hayırına sahip çık”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Seni başkan yaptırmayacağız”, “Susma haykır başkanlığa hayır” sloganları atıldı.

Kadıköy Rıhtım istikametinden Ayrılıkçeşme’ye giden yolu trafiğe kapatarak yürüyüşe devam eden binler burada Kadıköy YSK oy toplama merkezinin önüne gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Okunan basın açıklamasında seçimin meşru olmadığı, halkın oyuna sahip çıkacağı vurgulandı. İlerici Gençlik olarak katılım sağladığımız eylem saat 21.30 sularında sonlandırıldı.