İzmir’de İZENERJİ işçilerine polis saldırdı

izmir izenerji isci polis saldirisi

İzmir’de DİSK Genel-İş Sendikasında örgütlü işçiler geçtiğimiz gün (11 Ocak 2019) “Toplu sözleşme hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz” pankartı ile İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanlığı önünde eylem yapmak isteyince polis tarafından cop ve biber gazıyla saldırıya uğradılar. Saldırı sırasında Genel-İş şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin de bulunduğu en az 15 kişi gözaltına alındı.

Saldırı sonrasında Genel-İş şube yöneticileri, İzmir genelinde iş bırakma kararı aldı.

“Sizin İleri demokrasiniz bu mu?”

Saldırının ardından Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız açıklama yaparak, gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Açıklama şu şekilde:

“Hak arama mücadelemiz, basın açıklaması hakkımız bugün antidemokratik şekilde elimizden alındı, polis şiddeti ile karşılaştık. Sizin ileri demokrasiniz bu mu? Söz verdin, sözünü tut Aziz Kocaoğlu. Bugün çözüyoruz, itirazı yarın geri çekiyoruz diyerek 90 gündür bizi oyaladınız. Sen bizim toplu sözleşme yetkimize itiraz ettin. Sen bizi yok sayarsan, biz de seni yok sayarız. İşçiyi emekçiyi yok saymayın. Sokaklarda, alanlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadelemiz sürecek. Basın açıklamamızı da yapacağız. Gelin sıkıyorsa hepimizi alın. Biz sadece İZENERJİ işçisi değiliz, Türkiye genelinde yüz binlerce işçiyiz.”

Saldırının ardından şubelerin çağrısıyla yüzlerce kişi belediye önünde toplandı

Sendika şubelerinin çağrısıyla; sendika üyesi işçiler başta olmak üzere çok sayıda kitle örgütü belediye önünde toplanarak saldırıyı protesto ettiler ve “Sözleşme hakkımız söke söke alırız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attılar.

Alana çok sayıda TOMA aracı ve çelik kuvvet gönderilse de toplanma engellenemedi.

Belediye önüne gelemeyen işçiler ise bulundukları yerlerde iş bırakarak olayı protesto ettiler.