İşgalci İsrail yenilecek Filistin kazanacak

1698691746158

İsrail’in işgali altında bulunan Filistin’de Hamas yönetimi tarafından 7 Ekim’de “Aksa Tufanı” harekatı başladı. Harekat, Batı Şeria’da Filistin Yönetiminin, Gazze’de Hamas Yönetiminin, Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin, İslami Cihadın ve diğer direniş örgütlerinin desteği ve Ramallah’ta binlerce Filistinlinin katıldığı kitlesel gösterilerle sömürgeci işgale karşı kapsamlı bir ulusal isyana dönüştü. Filistin halkının topraklarında özgürce yaşamak için, öldürülmemek, mülteci olmamak için İsrail rejimine karşı başlattığı ulusal isyanını selamlıyoruz. Dayanışma içinde olduğumuzu haykırıyoruz.

İsrail rejimi ise Filistin halkına karşı adeta bir soykırıma girişti. Gazze’yi çocuk, kadın demeden binlerce bomba ile yerle bir etmeye devam ediyor. Hastaneleri, ambulansları bombalıyor, “Gazze’nin güneyine gidin, yoksa hepinizi öldüreceğiz” dediği halkı sürgüne zorlayıp, yola çıkan konvoyları bombalayıp, çoluk çocuk demeden vahşice katlediyor. 17 Ekim El Ehli Hastanesi katliamı ise İsrail ve arkasındaki emperyalistlerin ne kadar vahşi, ne kadar barbar olduklarını gözler önüne seriyor. Bir çırpıda çoluk çocuk demeden en az 500 insanı katlettiler.

Tüm bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Bu emperyalizmin ve siyonizmin acımasız menfaatlerinin bir sonucudur.

Emperyalizmin başı ABD savaşın ilk günlerinde sömürgeci İsrail’e açık bir şekilde destek vererek İsrail’in Filistin halkını yok etmesine yardım ediyordu. Bölgeye gönderdiği uçak gemileriyle İsrail’e koruma kalkanı sağlıyor. Şimdi ise daha ileriye giderek İsrail ordusunun yönetimini kendi eline aldı. Bu durumu ilk başta Beyaz Saray “Bir kaç askeri danışmanı İsrail’e gönderdik şeklinde açıklarken daha sonra Pentagon, Korgeneral James F. Glynn başkanlığındaki bir askerî kurulun İsrail ordusuna danışmanlık yapacağını resmen açıkladı.

Sözde uygar olduklarıyla övünen İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve NATO yönetimi İsrail’in yanında yer alıyor.

İsrail’in saldırısı sonucunda ölen Filistinlilerin sayısı 8 bini geçti, yaralı sayısı ise 20 binin üzerine çıktı. İkinci Hitler olmaya soyunan Netanyahu saldırıları sürdürmeye devam ediyor.

Filistin halkının direnişini destekliyoruz

Filistin Halkı en başından beri işgalci Siyonistlere karşı yılmadan mücadele ediyor. Bağımsızlığı için on binlerce şehit verdi. Milyonlarca Filistinli ise mülteci olarak başka ülkelerde varlığını sürdürüyor.

Ülkemizde, özellikle sosyal medyada gündeme gelen “Filistinliler geçmişte topraklarını sattı” iddiası gerçek dışıdır. Filistin’de dahi yaşamayan feodal beylerin topraklarını satması Filistin halkına mal edilemez. Yine ülkemizde emperyalistlerin ekmeğine yağ sürecek şekilde körüklenen Arap düşmanlığı da insanların eşitlik ve barış temelinde bir arada yaşamalarına katkı sağlamaz. Komşularımızın ulusal bağımsızlığı ve bütünlüğüne yönelen emperyalist tehditler bizim ulusal bağımsızlığımız ve bütünlüğümüze de yönelmiş demektir.

Hamas’ın ideolojik yönüne, taktiklerine yöneltilen haklı haksız eleştiriler de İsrail’in soykırımcı saldırılarını haklı çıkarmaz. Filistin’in yabancı ülkelerden getirilen sömürgeci yerleşimciler eliyle işgal edildiği gerçeğini değiştirmez.

Türkiye halkı ve gençliği “Filistin halkına atılan her bomba emperyalist savaş blokundan bağımsızlığını korumak isteyen ülkelere atılmış bomba demektir. Filistin halkının direnişi bağımsızlığını korumak isteyen bütün halkların direnişidir.” bilinciyle Filistin halkının ulusal kurtuluş mücadelesine omuz veriyor.

ABD Ortadoğuda barışı engellemek istiyor

İsrail ABD’nin en sadık işbirlikçisi Ortadoğu’daki en ileri karakoludur. Ortadoğu’da ipleri kaybetmek istemeyen ABD emperyalizmi İsrail aracılığıyla Ortadoğu’da normalleşmeye giden ilişkileri engellemek istiyor. Suudi Arabistan, İran, Türkiye, Mısır arasında iyiye giden ilişkiler ile birlikte Çin ve Rusya’nın bölge halklarıyla dayanışmasının artması ABD ve İsrail’i korkutuyor.

Kendi egemenliklerini ABD emperyalizmine teslim eden Avrupalı emperyalistler de İsrail vahşetini destekliyor. Barışı, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü savunmak Avrupa halklarına düşüyor.

İsrail katliamları Filistin halkının yanında olan anti-emperyalist ülkelerin desteğiyle durdurulabilir. Bölge ülkeleri olan Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan öncülüğünde Çin, Rusya, Venezuela ve Brezilya’nın destekleriyle işgalci İsrail’e geri adım attıracak, soykırımı durduracak bir işbirliği yaratılabilir.

Türkiye halkı ve gençliği olarak tüm dünyayı Filistin halkıyla dayanışmaya, İsrail’in yaptığı soykırımı durdurmak ve işgale son vermek için mücadeleye çağırıyoruz. Ortadoğu halklarının eşit, bağımsız, özgür ve kardeşçe yaşayacağı günlere dek mücadeleye ve enternasyonal dayanışmaya devam edeceğiz.

 ABD, AB, İsrail ablukasını dağıtacağız.