İşçiler üretimi durdurdu

isci uretim durdurma sakarya

201802 sakarya pamukova
Sakarya’nın Pamukova ilçesindeki 45 fabrika işçisi üretimi, arkadaşlarının işten çıkarılmasına karşılık üretimi durdurdu. Demiryolları ulaşımına beton travers üreten fabrikadaki işçiler ücret adaletsizliğinin giderilmemesi üzerine fabrika yönetime toplu imza vererek taleplerini dillendirmişti. Ancak bu talep nedeniyle 2 arkadaşları işten atıldı. İşçiler bunun üzerine hem işten atılan arkadaşlarının işe tekrar alınması hem de ücret adaletsizliğinin giderilmesi için üretimi durdurma kararı aldı.

Protesto yapan işçiler ücretlerin yıllardır asgari ücret seviyesinde olduğunu hatta bazı işçilerin asgari ücretin altında çalıştığını ifade ediyorlar. Bunun yanında işe yeni giren işçiler ile 15 yıldır çalışan işçilerin aynı ücreti aldığı; üretimin, verimin artmasına rağmen bunun işçi ücretlerine yansımaması da işçilerin dikkat çektiği bir başka nokta.

Sesli ve gürültülü ortamlarda 13-14 saat boyunca ayakta çalışıp dinlenme sürelerinin dahi oldukça sınırlı olduğundan yakınan işçiler aldıkları ücretlerin oldukça düşük olduklarını söylüyorlar.

İşçiler, özlük haklarını alana ve işten atılan işçi arkadaşları işe geri alınana kadar işi durdurma eylemine devam edeceklerini ifade ediyorlar.