İşçi sınıfının unutulmaz önderi Kemal Türkler katledilişinin 40.yılında, mezarı başında anıldı

kemal turkler anma 40 yil v

DİSK’in kurucusu ve ilk genel başkanı, Türk Maden İş Genel Başkanı Kemal Türkler, bugün (22.07.2020) katledilişinin 40. yılında Topkapı’daki mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine İGD olarak bizler de katılım sağladık.

Anma törenine Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan, DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK’e bağlı sendika yöneticileri ve temsilcileri, bunların yanı sıra 1920 TKP’nin de aralarında yer aldığı sol yapılar katıldı.

İşçilerin de yoğun katılım sağladığı anmada Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu konuşmalar yaptı. Etkinlik süresince sık sık “Kemal Türkler ölmedi kavgamızda yaşıyor”, “Kemal Türkler ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Bizler İlerici Gençlik olarak işçi sınıfının unutulmaz önderlerinden Kemal Türkler’i ölümünün 40. yılında saygıyla anıyor ve onu işçi sınıfı bakış açısını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.