İşçi sınıfının büyük önderi Kemal Türkleri mezarı başında andık!

kemal_turkler_anma_2

Bundan 36 yıl önce, 22 Temmuz 1980’de faşist bir kontrgerilla saldırısıyla hayatını kaybeden Türkiye işçi sınıfı önderlerinden, sınıf sendikacılığının örnek isimlerinden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu genel başkanı Kemal Türkler’i ölüm yıl dönümünde andık.

Birleşik Metal İş Sendikası, KETEV ve Türkler ailesinin düzenlediği anma programına Tüm İlerici Gençlik Derneği olarak katılım sağladık. Anma programı çerçevesinde; ilk olarak sabah saatlerinde Topkapı mezarlığında buluşuldu, Türkler’in mezarı başında konuşmalar yapıldı. Ardından saat 14:00 ‘da Birleşik Metal İş Sendikası’ nda anma etkinliği gerçekleştirildi. Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu’ nun açılış konuşmasının ardından Kemal Türkler ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı. Daha sonra Kemal Türkler’ in kızı Nilgün Türkler Soydan babasını anlatan bir konuşma yaptı. Ardından şiirler okundu ve Karanfil’in Çağrısı kitabı dağıtıldı.

Kemal Türkler’i nasıl katlettiyse bugün de yurdun çeşitli yerlerinde patlatılan bombalarla yüzlerce yurttaşımızı katleden faşist kontrgerilla operasyonlarını şiddetle kınıyoruz.

Emperyalizme ve onun saldırılarına karşı anti-emperyalizmi bayrak edinmeye devam edeceğiz.

İşçi sınıfı önderlerinden Kemal Türkler mücadelemizde yaşıyor.

kemal_turkler_anma

kemal_turkler_anma