İşçi ölümlerini sosyal medyada eleştirdiği için işten atılan Tarık Yüce için eylem yapıldı

tarik yuce caglayan eylem

İSKİ Esenyurt’ta sayaç okuyucusu olarak çalışan taşeron işçi Tarık Yüce, sosyal medyada işçi ölümlerine dikkat çeken paylaşımlarından dolayı işten atılmıştı. OHAL dönemi ile başlayan keyfi işten çıkarılmalardan nasibini alan Yüce’nin işe iade davası bugün (13 Nisan 2017) Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Dava öncesinde saat 10.30’da Tarık Yüce’nin İşçi Sağlığı ve Güvenliği Sekreteri olarak görev aldığı Enerji Sen bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 1920 TKP, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Barış Yarkadaş, Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya, DİSK Basın-İş, Tüm EMEK SEN’ in de katıldığı basın açıklamasına İlerici Gençlik olarak destek verdik.

Basın açıklamasını okuyan Tarık Yüce; haksız yere işten çıkarıldığını, sosyal medya paylaşımı ile ifade özgürlüğünü kullandığını ifade etti. İşe alınma mücadelesi verdiğini ve bu şekilde keyfi uygulamalara karşı verilen bu mücadelenin aynı zamanda getirilmeye çalışılan tek adam rejimine karşı mücadele olduğunu vurguladı. Tek adam rejimine karşı hayır demenin işçi haklarını hiçe sayan bu zihniyete hayır demek olduğu vurgulandı.

Tarık Yüce’nin işe iade için bugün görülen davası 7 hazirana ertelendi.