İntihar karşıtı eyleme polis saldırısı

IMG 20200223

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir’in intiharına ve son zamanlarda geçtim sıkıntısı ve işsizlikten dolayı artan intiharlar olaylarına dikkat çekmek amacıyla 21 Şubat’ta bir eylem gerçekleştirildi. İntiharların sorumlusunun kapitalizm ve devletin politikalarının olduğunu vurgulamak gençlerin gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına polis saldırdı.

21 Şubat Cuma günü Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesinde saat 19.00 bir araya gelen devrimci, ilerici gençler Halitağa Caddesi’nden Boğa’ doğru “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” pankartıyla yürüyüşe geçtiler. Cadde üzerinde polis yürüyüşü engelledi. Gençlik örgütleri de bu sırada engelleme kalkana kadar bekleme kararı aldı. Bu süreçte “Direne direne kazanacağız”, “ İntihar değil, bu bir cinayet” “Kriz sizin direniş bizim” sloganları hep bir ağızdan atıldı. Daha sonra polis eylemin ‘yasa dışı’ olduğu bahanesiyle barikatı geçmeye çalışan gençlere saldırdı. Gençlerden 9 kişi gözaltına alındı.

İlerici Gençler olarak bizim de katıldığımız eylemde polis; yoksulluktan, işsizlikten dolayı intihar etmeye itilen yurttaşların sorumlularından hesap soran gençlerin anayasal hakkını engellemiş ve arkadaşlarımıza saldırmıştır. Yoksul halk, krizin tüm acımasız koşulları altında ezilerek, kendi canının derdine düşmüşken; Erdoğan hükümetinin tüm bu yaşananlar karşındaki tavrı gülünçtür. Polisin bu tavrı, iktidarın halktan ve halkın durumundan, taleplerinden ne kadar uzak olduğunun apaçık örneğidir. Krizin sorumluları bir avuç kapitalist sermayedarın ta kendisi ve onları destekleyen iktidardır.