İlerici Gençlik’ten 1 Mayıs gündemli film gösterimi

ilerici genclik film gosterim ekmek ve guller

1 Mayıs yaklaşırken “Emekten Yana Filmler” başlığıyla 13 Mayıs 2022’de ilk film gösterimimizi gerçekleştirdik. Filmde, bir grup göçmen temizlik işçisinin yaşadığı zorluklar, uğradıkları mobingler ve sendikalaşma süreçleri anlatılıyor. Başrolde, Meksikalı bir göçmen olan Maya’nın hem kadın hem emekçi olması ile yaşadığı zorlukları izledik.

“Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” ilkesinin aynı zamanda örgütlü bir işçi direnişinin karşısında hiçbir kuvvetin duramayacağı anlamına gelebileceğini bir kez daha “Ekmek ve Güller” ile görmüş olduk.

Film sonrasında etkinliğe katılan arkadaşlarımızla birlikte Türkiye’de yakın geçmişte, günümüzde ve dünyada gerçekleşen işçi direnişleri üzerine sohbet ettik. Çalışan arkadaşlarımız sendikalaşmanın önemini bir kez daha vurguladı. Bizler de İlerici Gençlik olarak örgütlü olmanın, bir arada olmanın ne kadar önemli ve etkileyici sonuçlar verebileceğini tekrar hatırlamış ve hatırlatmış olduk.

Biz sadece hayatta kalabileceğimiz ücretlerle saatlerce köle gibi çalışmak değil; insanca mesai saatleri, insanca ücret istiyoruz. Filmde de söylendiği gibi: “Biz sadece ekmek değil, gül de istiyoruz!”